Marius Striblea este noul decan al Baroului Iasi

Marius Striblea este noul decan al Baroului Iasi

Marius Striblea a cistigat miercuri seara al doilea tur al alegerilor pentru functia de decan al Baroului Iasi. Striblea a primit 261 de voturi, in

Avocatul Igori Istrati a fost trimis in judecata
Directia de Finante Locale isi modifica programul de lucru

Marius Striblea a cistigat miercuri seara al doilea tur al alegerilor pentru functia de decan al Baroului Iasi. Striblea a primit 261 de voturi, in timp ce contracandidatul sau, Liviu Bran, a obtinut doar 237. In primul tur de scrutin, scorul a fost de 163 la 96, tot in favoarea lui Marius Striblea. Marius Striblea devine decan al Baroului Iasi la 37 de ani neimpliniti, inlocuindu-l pe Adrian Mogos. S-a nascut pe 28 august 1974 la Suceava, unde termina liceul "Petru Rares". Urmeaza apoi cursurile Facultatii de Drept de la Universitatea "Al.I.Cuza", pe care o termina cu media generala 9,79, iar licenta cu 10. In paralel cu activitatea de avocat, Striblea isi construieste cariera universitara, fiind in prezent lector doctor la Drept.

 

Stagiar la Vlasov

 

In toamna lui 1997, Marius Striblea devine avocat stagiar, in cadrul Baroului Iasi, la cabinetul de avocatura "Vasile Olteanu", o luna mai tirziu devenind stagiar la "Vlasov & Asociatii". In martie 2001 ajunge asociat, pentru ca din 4 ianuarie 2002 sa-si deschida propriul cabinet de avocatura.

 

Avocat web 2.0

 

Marius Striblea este o prezenta activa in mediul online. Noul decan al Baroului Iasi are site de prezentare, blog, pagina pe Facebook, cont pe Twitter si o prezentare pe LinkedIn. De-a lungul timpului, a fost avocat in cauze celebre, cu nume sonore din lumea fotbalului (Vasile Drutca, Ionut Balba), politica (ex-deputatul PSD de Neamt Iulian Tocu), dar si interlopa (Bogdan Corduneanu, Gheorghita Mararu).

 

Striblea vrea sa imbunatateasca imaginea avocatilor

 

Printre prioritatile noului decan se numara si  imbunatatirea imaginii avocatului. "Trebuie plecat de la cea mai ardenta  problema si anume statutul profesiei de  avocat. Din pacate in ultima perioada   statutul acestei profesii a avut mult de suferit,  atat in ochii celor care sunt partasii nostrii la  actul de justitie, ma refer la judecatori,  procurori sau politisti, cat si in fata opiniei  publice. Aici sunt foarte multe lucruri de  schimbat pentru ca trebuie sa inteleaga  toata lumea ca statutul avocatului nu este cu  nimic mai prejos decat statutul judecatorului  sau al procurorului sau al politistului si asa mai  departe." a declarat Marius Striblea, decan  Baroul Iasi  Avocatul Liviu Bran spune ca-l va sprijini pe  noul decan in proiectele sale. "A fost un vot strans colegii mei au acordat  increderea, cel  mai bun a invins sau cel care a  fost votat mai bine a invins. Marius Striblea  este un avocat de succes, va avea tot  sprijinul meu pentru proiectele pe care si le va  proprune si cu experienta pe care o am in spate,  sper sa-l sustin si sa-si poata duce la bun sfarsit  proiectele pe care si le-a propus." a declarat Liviu Bran, consilier Barou. Saptamana viitoare, consilierii Baroului vor alege noul prodecan. Marius Striblea  sustine ca va primi toate candidaturile, iar prodecanul se va alege in urma voturilor celor 13 consilieri ai Baroului. D.T.

COMENTARII

DISQUS: