“Magia serii in sunet si lumina” va deschide seria evenimentelor din luna septembrie 2018 la Opera Nationala Romana Iasi

Calendarul evenimentelor pentru luna septembrie a facut obiectul unui proiect de hotarare votat in sedinta Consiliului Local de vineri, 31 august. Man

Un taxi a intrat cu viteza in altul oprit la semafor si a acrosat inca un autoturism
Vrei sa predai limba romana in China si Slovenia? Vezi aici cum poti face acest lucru

Calendarul evenimentelor pentru luna septembrie a facut obiectul unui proiect de hotarare votat in sedinta Consiliului Local de vineri, 31 august. Manifestarile vizeaza proiecte din sfera educatiei, a culturii, evenimente artistice si stiintifice.

„Magia serii in sunet si lumina” – spectacol care se afla la cea de-a VIII-a editie si este organizat pe 15 septembrie de Opera Nationala Romana Iasi. Evenimentul reuneste artistii institutiei de cultura, care vor sustine recitaluri din arii celebre de opera si opereta. Pentru editia din acest an, publicul iesean va avea ocazia sa il asculte pe tenorul peruan Juan Diego Floréz. Suma propusa pentru finantarea evenimentului: 50.000 de lei.
Scoala de Toamna Cantus Mundi Iasi – proiect organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, in parteneriat cu institutia Corului National de Camera „Madrigal-Marin Constantin” in perioada 5 – 9 septembrie. Vor fi implicati 250 de copii din mai multe scoli din Iasi, scopul fiind dezvoltarea conceptelor de miscare corala si terapie muzicala de grup sub coordonarea specialistilor de la Cantus Mundi. Suma propusa pentru finantarea evenimentului: 20.000 de lei.
Festivalul International de Muzica Bizantina Iasi – eveniment care reuneste experti si specialisti din domeniul muzicii, istoriei, teologiei, profesori si formatii corale renumite din Romania si de peste hotare. Suma propusa pentru finantarea evenimentului: 20.000 de lei.
Festivalul International al Muzicii Mecanice, editia a XI-a – eveniment organizat de Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi in perioada 14-16 septembrie. Manifestarea isi propune realizarea unui schimb interdisciplinar de informatii in vederea protejarii valorilor de patrimoniu tehnic, valorificarea muzeala si revigorarea arterelor strazii printr-o prezentare atractiva a colectiei de automate muzicale, unica in Romania.
„Caravana Tricolorului” – proiectul va fi implementat in scolile iesene din luna septembrie, odata cu debutul anului scolar. Programul consta in tiparirea unei carti de colorat „Povestea Tricolorului” si diseminarea acesteia in unitatile de invatamant, beneficiari fiind aproximativ 8.000 de prescolari. Va fi sustinuta si o lectie de istorie adaptata varstei audientei. Suma propusa pentru finantarea evenimentului: 19.000 de lei.
Cheltuielile pentru organizarea evenimentelor pentru luna septembrie se ridica la 109.000 de lei.

COMENTARII

DISQUS: 0