Lovitura din partea justitiei pentru proiectul Palas

Lovitura din partea justitiei pentru proiectul Palas

Curtea de Apel Iasi a desfiintat 5 autorizatii de construire emise de Primaria Iasi, in 2008, pentru cladirile ridicate in Ansamblul Palas la mai putin de 100 de metri distanta de Palatul Culturii.

Targ de carte la Sala Polivalenta
Sute de ieseni cer sa li se deszapezeasca strazile

Cu alte cuvinte, 5 cladiri sunt construite  ilegal, iar teoretic, imobilele ar trebui demolate. Decizia instantei de la Iasi este definiva si irevocabila. Curtea de Apel Iasi a pastrat sentinta Tribunalului din octombrie 2010, prin care 5 cladiri construite prea aproape de Palatul  Culturii sunt ridicate ilegal. Teoretic, imobilele aflate langa simbolul cultural al Iasului ar trebui demolate.

 

”Nichita este vinovat pentru ce s-a intamplat la Palas »

 

Politicienii PDL Iasi si-au indreptat "tunurile" inspre  primarul Gheorghe Nichita. Asta, dupa ce Curtea de Apel Iasi a decis ca 5  autorizatii de construire ale imobilelor ridicate langa Palatul Culturii sunt ilegale. Parlamentarii de Iasi sustin ca cel vinovat de aceasta situatie este doar edilul Iasului, Gheorghe  Nichita. "Orasul Iasi, este un oras blocat acum, este un  oras care nu este condus si constat cu tristete ca  nu poate fi condus, atata timp cat blochezi oamenii  de afaceri, atata timp cat toate investitiile nu pot fi  derulate, iar oamenii de afaceri si-au pierdut  increderea in orice decizie a Primariei ca se  lovesc de actul de nulitate al primariei, e  momentul ca cei care conduc Iasul sa faca un  pas in spate si sa-si dea demisia", a declarat Mihaela Popa, senator PDL. "Spun doar atat, legea e mai presus de orice. Nu  exista negociere pe marginea unor decizii  judecatoresti , sunt 2 aspecte in ceea ce  priveste Palas. Daca ma intrebati intrebati despre  niste hotarari judecatoresti nu le  comentez. Sunt chestiuni administrative si partea  administrativa ii apartine primarului, de cum are  contractele si toate celelalte atata timp cat  are 8 ani de primarie cred ca stie sa raspunda la ce  a facut iar in ceea ce priveste Iasul si daca ma  intrebati de suflet, pentru ca pentru mine Iasul e de  suflet, nu-mi place deloc ceea ce se intampla in  spatele Palatului Culturii", a declarat Nicusor  Paduraru, deputat PDL. Prefectul interimar al Iasului considera ca municipalitatea trebuie sa faca toate demersurile pentru a intra in legalitate. D.T.

 

"Este o hotarare luata de judecatori care trebuie  respectata si aceasta noua hotarare trebuie sa  fie si un semnal catre primar de a incheia un  contract cu Iulius Group de intrare in Legalitate.  Daca autorizatiile sunt anulate, dar daca se  reglementeaza contractul investitorului poate fi  facuta solicitare de reautorizare", a declarat  Dragomir Tomaseschi, prefectul interimar al judetului Iasi.

 

Prefectul Dragomir Tomaseschi nu a precizat insa cum ar putea cladirile respective sa fie reautorizate. Decizia instantei spune ca respectivele imobile s-au construit ilegal pentru ca nu respecta distanta minima fata de Palatul Culturii, si anume 100 m. Ceilalti parlamentari ai partidului de guvernamant nu au putut fi contactati pentru a-si exprima punctul de vedere.

COMENTARII

DISQUS: 0