Localitatile Belcesti, Coarnele Caprei si Focuri primesc din nou apa potabila

Localitatile iesene Belcesti, Coarnele Caprei si Focuri primesc din nou apa potabila. Autoritatile au reusit sa remedieze problema alimentarii printr-o conducta a rezervorului din Parcovaci.

Tanara injunghiata de propriul unchi
Temutul clan iesean Tanase ramane fara lideri. Judecatorii au mai condamnat cativa interlopi la ani grei de inchisoare

Incepand de joia trecuta, Administratia Nationala Apele Romane, Administratia Bazinala Prut – Barlad (ABA Prut-Barlad), nu a mai putut furniza apa bruta catre statia de tratare Belcesti aflata in administrarea ApaVital SA. Astfel, alimentarea cu apa a localitatilor Belcesti, Coarnele Caprei, Focuri a fost sistata.

Debitul de apa, in valoare medie de 21,74 litri pe secunda, era asigurat exclusiv din sursa de suprafata Tansa Belcesti, aflata in administrarea A.B.A. Prut – Barlad, cu regim de functionare permanent, 24 de ore/zi, pe baza de contract cu ApaVital, care are ca responsabilitate tratarea si distributia apei potabile catre clienti. ABA Prut – Barlad, prin constructorul desemnat, a inceput lucrari de punere in siguranta a acumularii, fata de care s-au angajat solutii constructive inca nefinalizate. G.C.

COMENTARII

DISQUS: