Liderii PDL au proclamat unitate la Iasi

Liderii PDL au proclamat unitate la Iasi

Greii PDL s-au adunat simbata la Iasi, unde cei 3 candidati la presedintia partidului si-au prezentat motiunile cu care candideaza pe 14 mai. Rind pe rind, Vasile Blaga, Toader Paleologu si Emil Boc au venit in fata celor citeva sute de democrat-liberali ieseni, pentru a le cere votul la Conventia Nationala. A iesit in evidenta insa Radu Berceanu, din tabara lui Blaga, care a atacat-o dur pe Elena Udrea, sustinatoarea lui Boc.

A inceput indepartarea pilonetilor de sustinere a Pasajului „Octav Bancila“
Arestat dupa ce a fost prins in timp ce vindea cannabis

Pentru a feri filiala de tensiuni suplimentare, democrat-liberalii ieseni au organizat o singura intilnire cu cei 3 candidati la presedintia partidului. Ca la examen, echipele lui Vasile Blaga, Toader Paleologu si Emil Boc au venit in fata, la lunga sedinta de la Hotel Traian. 

 

Vasile Blaga: Adversarul sint in USL. Berceanu se ia de Udrea

 

"Nu putem lasa tara pe miinile lui Ponta si Antonescu. Adversarii nostri sint in USL", a afirmat Blaga, sustinut si la Iasi de echipa de campanie formata din Cristian Boureanu, Radu Berceanu, Mihaela Popa si Sorin Frunzaverde. "Daca voi fi ales presedinte al PDL voi fi un lider cu norma intreaga in Modrogan", a mai spus Vasile  Blaga. "Noi am trecut prin multe perioade grele, mai ales prin anii 2002, ca nu toti am venit din 2006, de cind partidul e la putere. Am fost si cind partidul era la greu. Am scris si coordonat o parte din «cartea neagra a guvernarii», iar pe vremea aia unele blonde erau cu Bittner si Petrache, asa ca daca incepem sa mergem in felul asta ar putea sa fie probleme", a declarat apoi Radu Berceanu, cu un atac dur la Elena Udrea. Acesta a tinut sa precizeze ca nu pleaca din partid, indiferent de rezultatul Conventiei Nationale, desi, teoretic, nimeni nu l-a amenintat cu excluderea. "Totdeauna am fost si sint cu acest partid. Daca nu ma vor exclude o sa ramin in PDL pina ma voi duce pe lumea cealalta. Nimeni din afara partidului nu mi-a propus sa trec la el. Vad ca unii isi fac platforme multiple si ataca partidul, devenind dintr-o data specialisti independenti", a mai spus Berceanu.

 

Cotat fara sanse reale in competitia interna, Toader Paleologu a punctat, din nou, la capitolul simpatie. Sustinut la Iasi de catre Gabriel Grigore, fostul ministru al Culturii a declarat ca se asteapta la o sustinere consistenta din partea delegatilor PDL Iasi la Conventia din 14-15 mai.

 

Boc: Din viitoarea conducere a PDL va face parte si un iesean

 

Ultimul scos "la tabla" a fost actualul presedinte al partidului, Emil Boc. Acesta a dorit sa contracareze prezenta senatorului Mihaela Popa, presedintele interimar al PDL Iasi, in echipa lui Blaga si a promis ca la conducerea PDL, in viitoarea sa echipa, se va afla si un iesean, fara sa-i pomeneasca numele. "Dezbaterile care au avut loc la Iasi nu vor afecta unitatea partidului, ci din contra", s-a aratat optimist premierul, care a mai anuntat ca sprijina realizarea autostazii Iasi – Tg. Mures, prin parteneriat public-privat. "Daca doriti sa vorbiti despre democratia de partid in Romania, cea mai clara dovada este ce s-a intamplat astazi la Iasi. Am avut, astazi, la Iasi, in avampremiera, Congresul PDL-ului de peste doua saptamani. Toate cele trei motiuni s-au dezbatut, argumentat, cu colegii de partid, intr-o atmosfera colegiala, unde am simtit forta si unitatea partidului. Dezbaterea de astazi, de la Iasi, este o garantie pentru mine a fortei acestui partid, a capacitatii lui de a ramane unit si de a castiga urmatoarele campanii electorale. Ce am vazut azi la Iasi mi-a intarit inca o data convingerea ca nu vom avea dezertari din partid. Cu un asemenea partid sunt convins ca vom castiga si urmatoarele alegeri impotriva aliantei socialiste. M-am bucurat ca a fost alaturi si domnul Paleologu, aici cu noi, ceea ce demonstreaza ca indiferent de motiunea pe care o vom prezenta la Congres, suntem o echipa si dorim viitor acestui partid, care sa il mentina la guvernare. Sunt mandru de un lucru: ca nu sunt sustinut de Victor Ponta la sefia PDL. M-am batut si ma voi bate pana la capat pentru o Romanie performanta, o Romanie dreapta, o Romanie in care fiecare cetatean al acestei tari sa beneficieze de pe munca lui, sa ii protejam si sa ii ajutam pe cei care sunt cu adevarat in nevoie si sa ii trimitem la munca pe cei care beneficiau de ajutorul statului, de ajutoarele sociale. Daca Romania reuseste, si PDL-ul castiga. Si acesta este cel mai important mesaj pe care l-am dat colegilor mei. Impreuna cu o Romanie performanta, castiga si PDL-ul si dupa 2012. Impreuna cu actualii parteneri de guvernare vom mentine partidul la putere pentru ca am facut ceea ce trebuie cand a trebuit si am scos Romania din recesiune, ducand-o pe partea cresterii economice. Pe de alta parte am discutat si despre probleme specifice Iasului, un centru cultural de renume. Sunt in implementare in acest moment in judetul Iasi proiecte europene in valoare de 550 de milioane de euro, ceea ce inseamna ca Guvernul Romaniei are o atentie sporita pentru Iasi. Sunt doua proiecte majore pentru Moldova pe care le voi sustine cu toata puterea mea. In primul rand este vorba de proiectul de autostrada in parteneriat public-privat, Targu Mures- Iasi – Ungheni, si de cel de-al doilea proiect de autostrada, care leaga Nordul cu Sudul Moldovei, autostrada Ploiesti-Focsani – Bacau- Suceava, ce reprezinta o prioritate in cadrul Guvernului Romaniei.", a precizat Emil Boc, presedinte le PDL. T.B.

COMENTARII

DISQUS: