Lant uman la Iasi pentru autostrada Ungheni – Iasi – Targu Mures

Aproximativ 1.500 de persoane au protestat, ieri, la Iasi, solicitind demararea proiectului autostrazii Ungheni – Iasi – Tg Mures. Organizatorul ac

Orgoliile politice ale Opozitiei lasa in paragina Aeroportul
Amenzi pentru comerciantii ieseni care nu deszapezesc trotuarele din fata firmelor

Aproximativ 1.500 de persoane au protestat, ieri, la Iasi, solicitind demararea proiectului autostrazii Ungheni – Iasi – Tg Mures.

Organizatorul actiunii de la Iasi, Catalin Urtoi, a precizat ca scrisoarea de intentie a fost inaintata la 94 de politicieni din judetele care ar urma sa fie strabatute de autostrada A8 si dintre acestia doar 25% au raspuns favorabil.

Totodata, astazi, au fost strinse semnaturi de la participantii la eveniment, document care va fi inaintat Guvernului si Parlamentului.

La protestul de la Iasi au participat si cetateni din Republica Moldova.

Protestatarii au format un lant uman, pe doua rinduri, de la blocul fostului restarurant Cina pina la Piata Palatului.

Doua asociatii initiaza astazi un protest la Iasi in vederea demararii proiectului de construire a autostrazii Ungheni – Iasi – Targu Mures.

Initiatorul protestului, Catalin Urtoi, ne-a declarat ca acesta va incepe la ora 12, se va desfasura pe pietonalul Stefan cel Mare si va dura aproximativ doua ore.

El a mai precizat ca vor fi amplasate trei corturi unde, se vor strange semnaturi in vederea demararii proiectului.

Catalin Urtoi ne-a mai declarat ca in momentul de fata asociatiile oamenilor de afaceri sustin demersul inituiat.

Totodata, cele doua asociatii au trimit scrisori de intentie catre parlamentarii din judetele care urmeaza a fi strabatute de autostrada si pana in momentul de fata, doar 25 la suta din cei 94 de politicieni au raspuns afirmativ demersului initiat.

COMENTARII

DISQUS: 0