La Iasi s-a lansat Centrul Cultural International

La Iasi s-a lansat Centrul Cultural International

„Romania-Spania: doua culturi, doua perspective” a fost titlul expozitiei de arta contemporana vernisate miercuri seara, la Galeria de Arta a Complexului Pallas.

Elevii romani citesc prost si un sfert dintre ei habar nu au matematica
Programe ale SUA in domeniul aplicarii legii in Romania

Evenimentul, o avanpremiera la inaugurarea Centrului Cultural International, a reunit aproape 40 de lucrari semnate de studenti, masteranzi, doctoranzi si cadre didactice de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi si a avut ca amfitrion pe dr. Irina Vasilescu, presedintele Centrului si directorul general al Grupului de Companii Eurolenguas si Actadoc.

Expozitia a fost organizata sub atenta indrumare a conf. univ. dr. Zamfira Birzu, un artist iesean consacrat, si de lector univ. dr. Cristian Ungureanu, care s-au alaturat tinerilor expozanti.

Centrul Cultural International este o premiera pentru comunitatea ieseana si isi propune sa sustina si sa promoveze valorile romanesti atat pe plan national, cat si international. „Toate evenimentele pe care le vom organizat vor sta sub semnul multiculturalismului, este o promisiune pe care o facem acum, la inceput de drum. De ce am ales pentru inceput Spania? Fiindca sunt indragostita de aceasta tara, de cultura, gastronomia, de oamenii ei si de artele plastice”, a spus dr. Irina Vasilescu in deschiderea vernisajului.

Initiativa a fost foarte bine primita de public, caruia i s-a oferit nu numai un regal de culoare, ci si muzica si poezie. Oaspetii au vizitat expozitia in acorduri de chitara spaniola, oferite de Dragos Vasile Ilie, elev la Liceul «Octav Bancila», un nume care deja promite, si au ascultat versuri rostite de Claudia Biziga, pe care cu siguranta o vom reintalni si pe alte scene.

Pe simeze, puteti admira lucrari semnate de: Alexandra Floarea, Ruxandra Raileanu, Miruna Nicolaev, George Cernat, Rodica Grosu, Oana Maria Ciobotaru, Adrian Crasmaru, Bianca Boros, Alina Saruleanu, Ioana Laura Croitoru, Ioana Palamr, Mihai Tarasi, Zamfira Birzu, Marilena Botez, Cristian Ungureanu, Ana Maria Negara, Claudia Schitelea, Valentin Sava, Dana Plahteanu, Alivaro Bugallo Mendez si Beatriz Criado Lozano.

COMENTARII

DISQUS: