Investitorul de la Dumesti neaga ca Simirad i-ar fi cerut spaga

Investitorul de la Dumesti neaga ca Simirad i-ar fi cerut spaga

Romica Lorent, omul de afaceri acuzat de Constantin Adascalitei ca ar fi dat spaga sefului Consiliului Judetean, recunoaste ca a fost in biroul lui Constantin Simirad. Insa, doar pentru a clarifica anumite cerinte ce ii erau impuse in proiectul pentru dezvoltarea parcului eolian in comuna Dumesti.

Doritorii de senzatii tari sunt asteptati la Aeroclubul Moldova pentru a-si testa curajul
Zeci de posturi deblocate la Institutul de Oncologie Iasi. Incep inscrierile

Mai mult, fostul viceprimar al orasului Husi sustine ca nimeni nu i-a cerut mita in cadrul acestui proiect si nici nu a dat. Romica Lorent, cel care este acuzat de  vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Adascalitei, ca a dat spaga lui Constantin Simirad pentru proiectul parcului eolian, recunoaste astfel ca s-a intalnit cu seful judetului. Fostul viceprimar al orasului Husi sustine insa ca a cerut audienta la Simirad, intrucat nu intelegea de ce i se cer prea multe acte pentru obtinerea avizului unic necesar construirii unui parc eolian in comuna Dumesti.

"Prima data cand l-am vazut pe domnul Simirad, efectiv in carne si oase, intr-o relatie directa, a fost prima data cand eu am solicitat audienta acolo, mi s-a comunicat de jos, domnule, sunteti programat in data de … la ora de… m-am inregistrat, am venit cu o singura problematica pe care am  discutat-o, am considerat, ceea ce consider si astazi, la Consiliul Judetean Iasi, fata de alte institutii similare din tara, mi s-a  parut ca mi s-au cerut foarte multe documente,  in vederea eliberarii acelui aviz unic.", a declarat Romica Lorent, om de afaceri. Romica Lorent a dezmintit astfel, acuzatiile aduse de catre Constantin  Adascalitei, in urma cu doua zile, conform carora ar fi dat 150.000 de euro spaga lui Simirad pentru a-i facilita obtinerea unor avize. "Nici la colegii mei, suntem mai multi care lucram in echipa asta, nu ni s-a pretins nici de la Consiliul Judetean nici din alta parte, nicio forma de foloase necuvenite sau mita, eu consider ca, in primul rand, cei implicati in chestiunea asta sau cei care se leaga de chestiunea asta  folosesc, din punctul meu de vedere, expresii dure si grave la adresa acestui proiect sau la modul in care s-a desfasurat fara a cunoaste problema, fara a ma consulta. Este o aberatie sa spui faptul ca am cerut audienta in Consiliul Judetean si de acolo sa ajung sa stau spaga nu stiu cat unui om pe care il vad prima data in viata mea.", a completat  Romica Lorent, om de afaceri. A.B.

COMENTARII

DISQUS: 0