Incep lucrarile de reabilitare a Spitalului de Copii ”Sfanta Maria”

Astazi a fost semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de reabilitare a celui mai mare spital de copii din regiune, de catre conduc

Iesean, cerut de autoritatile din Belgia pentru 33 de infractiuni
Accident pe bulevardul Nicolae Iorga. Trei autoturisme lovite in plin de un tramvai

Astazi a fost semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de reabilitare a celui mai mare spital de copii din regiune, de catre conducerea Consiliului Judetean Iasi si castigatoarea licitatiei.

Este vorba despre asocierea SC DAROCONSTRUCT SRL- SC GEPROCON SA- SC DAS SRL, SC. CONCRETE&DESIGN SOLUTION SRL, SC X LAB SOLUTION SRL.

Proiectul „Reabilitarea si modernizarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria Iasi” este finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, avand o valoare totala de 121.476.128,04 lei cu TVA (aproximativ 27 milioane de euro). Contributia Consiliului Judetean este de 33.250.668,77 lei cu TVA (7,2 milioane de euro). Pentru proiectarea si executia lucrarilor pe care le va efectua, constructorul va incasa 79 770 000 lei la care se adauga 15 156 300 lei, valoarea TVA.

Durata de executie va fi de 48 de luni

Cel mai mare proiect cu finantare europeana din Regiunea Nord-Est prevede lucrari de refacere a infrastructurii, izolare termica a fatadei, inlocuire a tamplariei, izolarea termica a planseului peste subsolul neincalzit, realizarea sursei de racire pentru saloane, sali de tratamente, sali de operatie si cabinete medicale. Va fi instalat un sistem de panouri solare ca forma alternativa de producere a agentului termic necesar obtinerii apei calde de consum, se vor efectua lucrari de modernizare a instalatiilor de iluminat, inlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent si incandescent cu corpuri cu eficienta energetica ridicata.

Reabilitarea va duce la cresterea eficientei energetice a celor 3 corpuri componente ale imobilului dat in folosinta in anul 1970 si care are o suprafata construita la sol de 2817 mp si una utila de 18.668,38 mp.

Spitalul ”Sfanta Maria” este singura unitate medicala multidisciplinara din zona Moldovei care asigura servicii unice pentru segmentul de varsta 0-18 ani, deservind aproape 800 de mii de copii, potentiali pacienti.

COMENTARII

DISQUS: 0