In razboi cu statul: Asistentii sociali spun ca e prea batran sa-si creasca stranepoata

In razboi cu statul: Asistentii sociali spun ca e prea batran sa-si creasca stranepoata

Razboi intre un barbat de 75 de ani din judetul Iasi si angajatii Directiei de Asistenta Sociala. De noua ani, barbatul isi creste singur stranepoata. Angajatii statului au ajuns la concluzia ca este prea batran si spun ca in toamna ii vor lua copila, transmite Digi24.

Tismaneanu ii cere demisia lui Andrei Muraru din functia de consilier al lui Iohannis
3 dintre oamenii legii din lotul „Rutiera” au pierdut lupta cu IPJ Iasi

Drama barbatului a inceput in urma cu noua ani, cand nepoata lui a plecat sa munceasca in strainatate si nu s-a mai intors. Fiica ei, de doar doua luni, a ramas in grija batranului. De atunci, asistentii sociali l-au vizitat in fiecare an.

Fetita a implinit 9 ani iar angajatii Protectiei Copilului au hotarat ca fata sa fie data in grija unei alte rude, pentru ca strabunicul sau este prea batran.

„Vrea sa mi-o ia (…) Dar multumesc lui Dumnezeu, nu am baut o pastila in viata mea sau sa ma duc la doctor. Eu sunt in stare. Cat mai traiesc sunt in stare. Am zece milioane, noua milioane si opt sute pe luna pensie. Pana la urma pun si o fata, o femeie sa aiba grija de ea”, spune strabunicul, Gheorghe Mardare.

„Deocamdata asteptam finalizarea anului scolar pentru ca fata sa finalizeze cursurile clasei a doua iar dupa aceea, pe parcursul vacantei, vom vedea daca copilul va fi dat in plasament familial la acest unchi”, spune Tiberiu Bantas, purtator de cuvant al DGASPC Iasi.

Copila ii spune „tata” strabunicului sau si se multumeste cu putinul pe care i-l ofera acesta. Este singurul parinte pe care l-a cunoscut vreodata si nu vrea sa plece de langa el.

Fetita va ramane in grija strabunicului sau pana la toamna, cand urmeaza ca Protectia Copilului sa ia o decizie definitiva.

COMENTARII

DISQUS: