IMAGINI: Surprize la implinirea celor 108 ani pentru o batranica din judetul Iasi

Cu ocazia implinirii varstei de 108 ani si a Sarbatorii Martisorului, vaduva de razboi Elena Sireteanu a fost sarbatorita luni, 29 februarie, ora 13.00, in localitatea Bosia, comuna Ungheni, judetul Iasi.

Procurorul Emilian Eva este suspectat ca ar fi tranzactionat tablouri in valoare de 300.000 euro
Michelle Obama, aflata in turneu in Africa de Sud, a adus un omagiu victimelor apartheidului

I-au facut daruri comandantul Centrului Militar Zonal Iasi, colonel dr. Cezar Cobuz, generalul de brigada in retragere Stefan Dimofte – veteran din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, plutonierul adjutant in retragere Dumitru Rambu – membru al Filialei din Iasi a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi si autoritatile administratiei publice din comuna Ungheni.

Festivitatea a avut loc la casa batranei. I-au fost oferite diplome din partea Ministerului Apararii Nationale, a Centrului Militar Zonal Iasi, a Filialei din Iasi a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi si un ajutor constand in produse alimentare.

Elena Sireteanu s-a nascut la data de 29 februarie 1908. A ramas vaduva la varsta de 36 de ani cand sotul ei, Gheorghe Sireteanu, a cazut pe front in timpul luptelor din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Eroul de razboi Gheorghe Sireteanu a avut si un frate, Neculai, alaturi de care a luptat si pe care l-a salvat de sub focul artileriei. In urma acestei intamplari, fratele sau a devenit invalid, fiindu-i amputat un brat. Dupa ce s-a intors acasa, a avut grija sa laude tot timpul eroismul fratelui sau.

Vaduva a fost evacuata din sat, impreuna cu copilul de doar patru ani, apoi a revenit in localitatea Bosia unde a luat viata de la capat, fiind nevoita sa munceasca la Cooperativa Agricola de Productie pentru a-si creste unicul fiu, acum in varsta de 76 de ani. Batrana nu s-a mai recasatorit, are doar cuvinte de lauda la adresa sotului ei, este mereu cu gandul la el asteptandu-l si acum sa se intoarca. Cu toate ca nu are nicio fotografie cu el, pastreaza vie amintirea chipului pe care l-a privit pentru ultima data in momentul cand acesta a plecat in razboi.

Povestea de viata a batranei in varsta de 108 ani este un exemplu ca familia este lucrul cel mai important, iar ea reprezinta un model pentru comunitatea din care face parte.

COMENTARII

DISQUS: