Iesenii, locul I in tara la numarul de credite pentru locuinte

Iesenii, locul I in tara la numarul de credite pentru locuinte

10 judete au inregistrat luna trecuta cresteri ale creditului in lei pentru locuinte peste media pe tara de 10,5%, fata de luna anterioara, potrivit datelor Bancii Nationale, prelucrate de ECONOMICA.NET. Iasiul este lider cu un plus de 18%, urmat de Timis, Arad, Cluj si Brasov. Bucurestiul este pe locul 6.

Bolnavii ieseni in faza terminala, pe liste de asteptare
Un nou mandat de rector pentru Vasile Astarastoae

Totalul creditelor pentru populatie a ajuns la 35,91 miliarde de lei in aprilie, in crestere cu 1,5% fata de martie, potrivit datelor Bancii Nationale, prelucrate de ECONOMICA.NET.

Valoarea creditelor pentru consum a crescut cu doar 0,5% in aprilie, pana la 23,24 miliarde de lei, in vreme ce creditele pentru locuinte au crescut cu 10,5% pana la 4,92 miliarde de lei.
 
Ritmul de creditare pentru locuinte isi pastreaza amplitudinea. In martie, cresterea era de 10,3% fata de februarie, mai scrie economica.net.
 
Scaderea dobanzilor, limitarea finantarilor in euro, cresterea relativa a veniturilor si programul „Prima Casa" sunt principalele cauze ale sporului de credite in lei pentru populatie.
 
Judetele din Ardeal si Banat domina in TOPUL 10 dupa creditele totale pentru populatie. Au avut cresteri peste media nationala, in ordine, judetele: Cluj, Timis, Iasi, Brasov, Arad, Bucuresti, Bihor, Constanta, Ialomita si Dolj.
 
Judetele cu cele mai mari 10 cresteri acopera mai mult de jumatate (19,8 miliarde de lei) din totalul creditelor.
Cea mai mare crestere a creditelor pentru locuinte a inregistrat-to judetul Iasi (18%), urmat de Timis (15,9), Arad (13,4%), Cluj (12,6) si Brasov (12,1%).
 
Bucurestiul vine pe locul 5, cu 11,8%, urmat de Prahova (11%), Neamt (10,8%), Bacau (10,8%) si Botosani (10,6%), care au cresteri medii la cereditele pentru locuinte peste media nationala (10,5%).

COMENTARII

DISQUS: