Iasi: Precizari cu privire la licitatia pentru vanzarea Hotelului Traian

Referitor la zvonurile si minciunile proferate de catre unele persoane publice cu privire la o eventuala intentie a Primariei si primarului Municipiul

Testari gratuite la plamani pentru ieseni
Vicele Grigore: Pot apela la justitie!

Referitor la zvonurile si minciunile proferate de catre unele persoane publice cu privire la o eventuala intentie a Primariei si primarului Municipiului Iasi de a achizitiona Hotelul „Traian”, conducerea municipalitatii face urmatoarele precizari necesare pentru informarea corecta a opiniei publice:

Primaria Municipiului Iasi nu a emis, iar primarul nu a semnat niciun document din care ar putea reiesi necesitatea unei astfel de achizitii.

Conform legii, in momentul tranzactionarii unui imobil monument istoric, Primaria, prin primar, poate sa isi exercite dreptul de preemptiune asupra acestuia optand sau nu pentru intrarea in contractul de achizitie.

Cum Hotelul „Traian” este un monument istoric reprezentativ pentru orasul nostru, iar valoarea de pornire a licitatiei este una considerabila, primarul Municipiului Iasi a decis sa lase Consiliul Local sa isi exprime intr-un fel sau altul posibilitatea de exercitare a dreptului de preemptiune.

Este de subliniat faptul ca primarul Municipiului Iasi putea lua o astfel de decizie, insa a considerat ca aceasta optiune trebuie sa fie a acelora care reprezinta fortele politice din Municipiul Iasi in Consiliul Local.

Asa cum a promis si a reiterat public in numeroase randuri, primarul doreste ca, atunci cand trebuie luate decizii care au o importanta deosebita si pe termen lung pentru Municipiul Iasi, Consiliul Local sa fie consultat si sa decida in cunostinta de cauza, in conformitate cu principiile transparentei, responsabilitatii si democratiei reale, precum si din dorinta de a oferi un exemplu de buna practica celor care nu inteleg sau nu le pasa ce este democratia.

„Imi pare nespus de rau ca niste necajiti ai sortii, care nu au reusit sa faca niciodata nimic, poate doar in afara de a se face de ras, se dau de ceasul mortii pentru a transforma dreptul in obligatie, prostia in inteligenta si minciuna in adevar. Acesti politruci penibili nu au inteles nimic din ce inseamna democratia si nu sunt animati decat de dorinta de a fura, a minti si a injura. Dupa ce au rezolvat toate problemele din Guvern, Parlament si, pe plan local, din Consiliul Judetean, dupa ce recursul compensatoriu a adus lacrimi si sange in societatea romaneasca, care ii plange pe romanii talhariti, violati si ucisi de infractori eliberati pe nedrept, acesti politruci s-au intors la vechile lor obiceiuri care, din fericire, le vor aduce si meritatul si inevitabilul sfarsit politic”, a declarat primarul Mihai Chirica.

COMENTARII

DISQUS: 0