Gest de bulibasa! Vlasov a aruncat un teanc de bani in fata judecatorilor

Gest de bulibasa! Vlasov a aruncat un teanc de bani in fata judecatorilor

Scandal azi la Tribunalul Bucuresti, chiar in sala de judecata. Fostul presedinte al Camerei de Comert s-a dat in spectacol in fata magistratilor ca sa le demonstreze ca are bani si nu ar fi putut sa ia de la camatari.

Ultima solutie pentru Aeroportul International- ordonanta de urgenta
„Primaria Iasi a dat cu piciorul la 2 milioane de lei”

Fostul presedinte al CCIR, Mihai Vlasov, a declarat, dupa audierea in dosarul de camatarie al clanurilor Caran si Duduianu, ca inculpatii si familiile lor "nu ar putea strange intr-o viata" cat a jucat el la cazino, adaugand ca pleca de la jocurile de noroc, de fiecare data, fara bani.

"Nu retin niciuna dintre aceste persoane. In cazino vin foarte multe persoane si multe seamana. (…) Niciodata nu s-a intamplat sa primesc bani cu imprumut la cazino", a relatat Vlasov, la audierea de la Tribunalul Bucuresti.

Intrebat, la iesirea din sediul instantei, cati bani a cheltuit cel mai mult intr-o seara la jocurile de la cazino, Vlasov a spus, pe ton ironic, "o suta de miliarde de euro", adaugand ca sumele pe care le juca nu i se par foarte mari.

"De fiecare data cand am plecat din cazino, am plecat fara bani. (…) Jucam atat de multi bani incat acesti domni (membrii clanurilor Caran si Duduianu – n.r.) si familiile lor nu i-ar putea strange intr-o viata", a mai spus fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).

Mihail Vlasov a fost audiat in procesul de camatarie al unor membri ai clanurilor Caran si Duduianu care ar fi dat bani cu dobanda jucatorilor din cazinouri bucurestene.

Procurorii sustin ca el este parte vatamata in acest proces, insa Vlasov a spus ca este martor, pentru ca n-a avut de-a face niciodata cu membrii acestor grupari si, implicit, nu a imprumutat bani de la acestia.

Pe de alta parte, unul dintre inculpatii din dosar i s-a adresat lui Vlasov, in sala de judecata, cu apelativul "domnul Misu". Fostul presedinte al CCIR le-a spus ulterior jurnalistilor ca nu exista vreo legatura intre el si respectivul "domn Misu".

Mihail Vlasov este cunoscut drept client al cazinourilor, lucru confirmat, in martie, de fiica sa Vanda Vlasov.

"Tata este un om extraordinar, este un mare jurist, dar asa este el, un om mai liber, un om mai rebel. La cazinou joaca si printul Albert. Jocurile de noroc sunt o indeletnicire a nobilimii", spunea atunci Vanda Vlasov, intrebata daca tatal ei merge la cazinouri.

Fostul presedinte al CCIR se afla, in prezent, in arest la domiciliu, dupa ce instanta suprema a decis inlocuirea masurii de arestare preventiva in dosarul sau de trafic de influenta.

Doisprezece membri ai clanurilor Caran, Duduianu si Rinu au fost trimisi in judecata, in septembrie 2013, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru camatarie, spalare de bani, santaj, talharie si detinere fara drept a unei arme neletale supuse autorizarii.

Procurorii Parchetului Capitalei i-au trimis in judecata pe Constantin Raducanu, zis "Costel al lui Caran", Gheorghe Stan, zis "Bulgaru", Nicolae Duduianu, zis "Caleea", Emil Raducanu, zis "Emil al lui Caran", Nicolae Constantin, zis "Aramis", si Valentin Duduianu, zis "Beadim".

Alaturi de acestia au fost trimisi in fata instantei si Daniel Duduianu, zis "Edison", Marius Gheorghe, zis "Marius al lui Rinu", Aurel Raducanu, zis "Aurel al lui Caran", Traian Simion,zis "Udi", Sofian Vaduva, zis "Denom", si Elena Constantin, zisa "Vipera".

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2012- 2013 inculpatii au acordat imprumuturi banesti, la care au perceput dobanzi, practicantilor de jocuri de noroc din mai multe cazinouri situate in incinta hotelurilor de lux din Bucuresti.

"In cazul in care debitorii nu au restituit la termenul convenit suma imprumutata si dobanda impusa sau nu au platit-o in intregime, inculpatii au exercitat presiuni asupra acestora pentru a-i determina sa isi achite datoriile. Daca aceste presiuni nu au avut rezultatul urmarit, inculpatii au apelat la amenintari cu acte de violenta sau chiar la acte de violenta pentru a intra in posesia banilor care li se datorau", sustin procurorii.

Fostul presedinte al CCIR, Mihail Vlasov, a declarat, vineri, ca procurorii spun "numai imbelicitati" in dosarul in care il acuza de trafic de influenta, el adaugand ca in rechizitoriu s-au spus "numai minciuni" si ca Parchetul nu are legatura cu justitia.

"Nu am primit niciodata bani mita. Niciodata. (…) Nu e vorba de mita, e vorba de trafic de influenta. (…) Procurorii spun numai imbecilitati in dosarul meu. Parchetul nu are legatura cu justitia. Parchetul este o chestiune de instrumentare a cauzelor penale, parte din procedura", a declarat Vlasov, vineri la iesirea din Tribunalul Bucuresti, unde a fost audiat intr-un alt dosar, respectiv cel al clanurilor Caran si Duduianu.

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a mai afirmat ca in dosarul sau nu s-a realizat niciodata un flagrant, iar in rechizitoriu procurorii au spus "numai minciuni", care se vor putea proba la un moment dat.

Pe de alta parte, Vlasov a spus ca ii era mai bine in perioada in care era arestat preventiv decat acum, cand se afla in arest la domiciliu.

"Nu este mai bine (in arest la domiciliu – n.r.). Arestul la domiciliu este o forma perversa de arest, era mai bine in arest preventiv. Este ca si cum, daca isi plac dulcurile, te trimit intr-o cofetarie, te lasa acolo si iti interzic sa le mananci", a explicat Vlasov.

El a mai tinut sa sublinieze ca nu sfideaza justitia. "Am fost judecator, nu sfidez justitia. Sunt judecatori care pot gresi, dar justitia nu greseste", a spus Mihail Vlasov.

Mihail Vlasov a fluturat un teanc de bani in fata judecatorilor si apoi a aruncat bancnotele pe jos. Fostul sef al Camerei de Comert este cunoscut ca un impatimit al jocurilor de noroc si este cercetat si intr-un dosar in care este acuzat ca a luat bani de la camatari ca sa joace la cazino.

Discutie Mihail Vlasov – jurnalisti:

„Sunt imense pentru tine. Pentru mine la 70 de ani sumele nu sunt mari. Cati bani aveati in clema pe care o tineti mereu cu dumneavoastra? O suta de milione de euro. I-ati aratat judecatorilor? De ce i-ati aruncat pe masa judecatorilor? Sa-i arat cum se face acolo unde se joaca. E un mod de a sfida justitia? Eu nu sfidez justitia, fetita, am fost judecator. Sunt judecatori care pot gresi, dar justitia nu greseste”.

COMENTARII

DISQUS: