Gazoductul Iasi – Ungheni va fi prelungit pana la Onesti, in Romania, si pana la Chisinau, in Basarabia

Gazoductul Iasi – Ungheni va fi prelungit pana la Onesti, in Romania, si pana la Chisinau, in Basarabia

Gazoductul Iasi-Ungheni, inaugurat anul trecut, va fi prelungit pana la Chisinau, pe teritoriul Republicii Moldova, si pana la Onesti, pe teritoriul Romaniei.

UNPR propune vanzarea caselor RA-APPS si inchiderea unor misiuni diplomatice
Scoala-simbol a orasului Iasi, reabilitata

Cele doua tari intentioneaza sa lanseze in curand si lucrari pentru interconectarea retelelor electrice, potrivit unui memorandum semnat astazi, la Chisinau, de premierul roman si de cel moldovean.

Premierul Victor Ponta a declarat ca aceste proiecte vor fi prioritare pentru Guvernul Romaniei in acest an.

Victor Ponta: „Romania este capabila, are in acest moment resursele necesare, avem crestere economica, companiile noastre din energie au avut in 2014 profituri importante si putem sa investim in Republica Moldova.”

Premierul de la Chisinau, Chiril Gaburici a precizat ca realizarea acestor proiecte va permite diversificarea resurselor energetice.

Chiril Gaburici: „Cu aceasta se creeaza premisele pentru integrarea Republicii Moldova in piata energetica a Uniunii Europene. Realizarea interconexiunilor pe piata de gaze naturale si energie electrica nu inseamna renuntarea la alti furnizori traditionali, dar asigura securitatea energetica a Republicii Moldova.”

Cei doi premieri au discutat in cadrul intrevederii si despre renovarea mai multor scoli si gradinite sprijinite financiar de Romania, dar si despre continuarea parcursului european al Republicii Moldova. Victor Ponta si Chiril Gaburici au abordat si subiectul expulzarii din Republica Moldova a cetateanului roman George Simion, ambii oficiali exprimandu-si increderea ca justitia moldoveneasca va face lumina in acest caz.

COMENTARII

DISQUS: