Fugarul Cristian Maftei, prieten cu Prisacaru, a dat „like“ seicilor si printeselor din Dubai

Fugarul Cristian Maftei, prieten cu Prisacaru, a dat „like“ seicilor si printeselor din Dubai

Se implinesc doua saptamani de cand afaceristul Cristian Maftei a fost condamnat definitiv si a fugit din tara. Maftei pare a avea o afinitate catre lumea araba, activitatea de pe Facebook a acestuia intersectandu-se destul de mult cu tarile din acea zona. Romania nu are tratat bilateral de extradare cu Emiratele Arabe Unite.

Alimentele expuse la soare devin „bombe“ biologice
CJ Iasi imprumuta 20 de milioane euro!

Autoritatile romane nu au reusit nici acum sa il identifice pe omul de afaceri Cristian Maftei. Condamnat definitiv la sase ani de inchisoare in urma cu doua saptamani, afaceristul iesean, cununat acum un deceniu de liberalul Crin Antonescu, a fost dat in urmarire generala la scurt timp dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a finalizat dosarul „Mita la prefect“.

Initial, despre Maftei s-a speculat ca ar fi plecat in Republica Moldova inainte de a fi condamnat, insa aceasta ipoteza nu i-a ajutat prea mult pana acum pe politisti. Pe profilul sau de Facebook descoperim ca Maftei are o inclinatie deosebita spre lumea araba. Inainte de a fi condamnat definitiv, Maftei a a­pre­ciat mai multe pagini ale unor personalitati sau ale unor orase din tarile arabe. Gasim astfel ca Maftei apreciaza pe Facebook pagina aferenta ora­sului Dubai, din Emiratele Arabe Unite, dar si doua evenimente organizate in acel oras cosmopolit. Un site de divertisment din acelasi oras se numara de asemenea printre preferintele afa­ceristului fugar, asa cum sunt si mai multe personalitati din acel capat la lumii. Printre persoanele pe ale caror pagini Maftei a dat „like“ se numara seici, printese sau persoane publice din Emiratele Arabe Unite.

In virtutea unor conventii internationale la care Romania si Emiratele Arabe sunt semnatare, intre cele doua tari neexistand un tratat bilateral, unul din state poate cere extradarea unei persoane doar pentru infractiuni legate de trafic de persoane, droguri sau arme.

Cristian Maftei a fost dat in ur­marire generala la scurt timp dupa ce pe numele sau a fost emis mandatul de executare a pedepsei de sase ani de inchisoare. El este singurul inculpat din dosarul „Mita la prefect“ care nu a fost adus inca in fata legii. Alaturi de el, in acest dosar a mai fost condamant si fostul prefect Radu Prisacaru, la patru ani, precum si avocatul Toni Baltag si fostul director al Agentiei Domeniilor Statului, Flavius Ionita. Ultimii doi au primit cate o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare si se afla in prezent, alaturi de Radu Prisacaru, in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi.

COMENTARII

DISQUS: