Fostul primar de Pascani si deputat de Iasi Grigore Craciunescu, condamnat la doi ani de inchisoare

Fostul primar de Pascani si deputat de Iasi Grigore Craciunescu, condamnat la doi ani de inchisoare

Grigore Craciunescu, deputat iesean si fost primar al Pascaniului a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare in dosarul in care a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei de conflict de interese in perioada cand acesta a fost primar al municipiului Pascani.

Ieseanul Catalin Morosanu l-a facut PRAF pe Brian Douwes la Superkombat Almere
Incertitudine in privinta libertatii Cordunenilor

Decizia a fost luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie si nu este definitiva.

Dosarul a fost trimis in judecata in octombrie anul trecut, parlamentarul PNL fiind acuzat de anchetatori de conflict de interese. Potrivit procurorilor, in perioada in care Craciunescu era primar in Pascani, ar fi perfectat noua acte juridice cu diferite societati comerciale care erau reprezentate de fiul sau. La una dintre respectivele firme, mai noteaza anchetatorii, Craciunescu activase inainte de a deveni primar.

„De mentionat este si faptul ca unul dintre aceste acte juridice vizeaza concesiunea prin incredintarea unei suprafete de teren intravilan, situat vizavi de primaria orasului Pascani si in imediata vecinatate a sediului uneia dintre societatile comerciale al caror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafetei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directa, fara licitatie publica, pentru o perioada de 25 de ani, la un pret de 219 euro/an (fata de pretul stabilit intr-un proiect initial al concesiunii de 1021 euro/an), pentru construirea unei parcari ce urma sa deserveasca laboratorul de analize medicale care apartinea familiei inculpatului“, au precizat procurorii.

Celelalte acte juridice, au mai spus acestia, ar fi avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradala prin panouri publicitare si/sau totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafete de teren de la 1 mp pana la 5 mp, in intravilanul orasului Pascani, in zonele cu cea mai buna vizibilitate. Toate aceste activitati denota dorinta si diligentele depuse de inculpat pentru stabilirea unor preturi preferentiale pentru societatile familiei sale si pentru facilitarea desfasurarii activitatii acestora.

COMENTARII

DISQUS: