Fost prefect de Iasi si renumit avocat, 6 luni de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva

Judecatorii ieseni au pronuntat o solutie atipica pentru un dosar de marturie mincinoasa in cazul fostului prefect Dragomir Tomaseschi. Curtea de Apel

Concurs pentru combaterea consumului de droguri, la Iasi
INVITATIE PENTRU PRESA

Judecatorii ieseni au pronuntat o solutie atipica pentru un dosar de marturie mincinoasa in cazul fostului prefect Dragomir Tomaseschi. Curtea de Apel Iasi considera ca avocatul trebuie sa mearga la puscarie pentru jumatate de an, gasindu-l pe acesta vinovat dupa un proces care a durat in jur de un an.

Tot 6 luni de inchisoare cu executare a primit in acest dosar si Constantin Avadanei, condamnat si el tot pentru marturie mincinoasa. Avadanei executa in prezent o pedeapsa de 11 ani de inchisoare.

„Imi sustin nevinovatia. Nu am auzit cuvintele respective. Voi face apel pentru a ajunge la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei”, a declarat Tomaseschi, care a fost obligat, potrivit sentintei, sa achite si cheltuielile judiciare de 2.600 de lei.

Fost prefect al Iasului in perioada 2009 – 2012, Tomaseschi a fost trimis in judecata in 2017, intr-un dosar instrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Potrivit procurorilor, faptele de marturie mincinoasa ar fi fost comise in datele de 28 aprilie si 26 mai 2014, atunci cand Tomaseschi si Avadanei au fost audiati in calitate de martor intr-un dosar penal ce il viza pe interlopul Gheorghe Clapon, fugit in prezent din tara dupa ce a fost condamnat in mai multe dosare.

COMENTARII

DISQUS: 0