Fost prefect de Iasi Dragomir Sava Tomaseschi, condamnat la sase luni de inchisoare, cu executare

Procesul unui fost prefect al Iasului s-a incheiat la prima instanta cu o decizie-bomba. Astfel, judecatorii au decis condamnarea lui Dragomir

Noi bilete de tratament pentru pensionarii ieseni
130 de soferi, sanctionati de politistii rutieri ieseni

Procesul unui fost prefect al Iasului s-a incheiat la prima instanta cu o decizie-bomba.

Astfel, judecatorii au decis condamnarea lui Dragomir Sava Tomaseschi. „Instanta condamna pe inculpatul Tomaseschi Sava Dragomir la pedeapsa de sase luni de inchisoare, cu executare, pentru comiterea infractiunii de marturie mincinoasa. De asemenea, instanta condamna pe inculpatul Avadanei Constantin la pedepsa rezultanta de 11 ani si sase luni de inchisoare, prin contopirea cu o alta pedeapsa primita de acesta din urma, intr-un alt dosar penal”, a declarat joi judecatorul Diana Micu Cheptene, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Iasi. De remarcat este faptul ca decizia nu este definitiva, aceasta putand fi contestata.

Amintim ca, in urma cu cateva luni, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a actualului avocat Dragomir Sava Tomaseschi si a lui Constantin Avadanei, pentru marturie mincinoasa.

Tomaseschi: „Asta e Justitia!”

Contactat telefonic la scurt timp dupa emiterea sentintei, Dragomir Tomaseschi a declarat ca va contesta decizia Curtii de Apel Iasi. „Voi face apel la aceasta decizie si am incredere in decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Nu am auzit lucrurile care mi-au fost imputate in rechizitoriu. Daca mi-a intrat instanta in ureche si a auzit ce nu am auzit eu… Asta e Justitia! Altii au infractiuni de milioane si primesc pedepse cu suspendare, daca eu trebuie sa primesc pedeapsa cu executare… Eu am fost acuzat ca nu as fi auzit cum un om i-ar fi spus unui alt om niste cuvinte. Dar eu nu l-am auzit, nu am cum sa relatez ceva ce nu am auzit, nu?!”, a precizat, aseara, seara fostul prefect de Iasi, actual avocat.

Cum a pornit totul

Procurorii au precizat ca, in zilele de 28 aprilie si 26 mai 2014, cu ocazia audierii in calitate de martori intr-un dosar penal al Tribunalului Iasi, Tomaseschi si Avadanei ar fi facut afirmatii mincinoase cu privire la imprejurari esentiale in legatura cu care au fost intrebati. „Inculpatii au sustinut, in calitate de martori, in mod nereal, ca politistii din escorta l-au agresat fizic si verbal, la intrarea in cadrul Tribunalului Iasi, pe inculpatul Clapon Gheorghe, aflat in stare de arest preventiv, iar persoana privata de libertate, desi a fost agresata, nu ar fi adresat amenintari politistilor”, au precizat procurorii.

De asemenea, oamenii legii au adaugat ca, in cuprinsul sentintei penale de pe 13 iunie 2016, pronuntata in acel dosar al Tribunalului Iasi, prin care s-a dispus condamnarea lui Gheorghe Clapon, printre alte infractiuni si pentru cea de ultraj, instanta a inlaturat declaratiile date in calitate de martor de catre Tomaseschi si Avadanei, judecatorii apreciind ca au fost nesincere.

COMENTARII

DISQUS: 0