Fata operata de 4 ori la Iasi din cauza unei sarcini a plecat acasa cu pareza

Fata operata de 4 ori la Iasi din cauza unei sarcini a plecat acasa cu pareza

Monica Neamtu, tanara de 19 ani operata de doua ori la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi si de doua ori la Spitalul de Urgente "Sfantul Spiridon", dupa complicatii in urma interventiei pentru inlaturarea unei sarcini extrauterine, a fost externata.

Gheorghe Isvoranu: Mihai Razvan Ungureanu ar putea fi presedintele Romaniei
Descinderi la Iasi legate de rudele si firmele lui Bercea Mondial

Dupa aproximativ trei luni de spitalizare, Monica Neamtu a fost externata vineri de la Spitalul de Recuperare din Iasi, unde fusese transferata in 26 mai de la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului "Sfantul Spiridon".

Fata ajunsese la Spitalul de Recuperare cu pareza la piciorul drept, iar dupa aproximativ trei saptamani de recuperare ea se deplaseaza cu ajutorul unei orteze.

"Pacienta a parcurs o perioada evolutiva favorabila in ceea ce priveste afectiunea neurologica, pareza nervului schiatic drept, care a progresat astfel incat acum are minime tulburari de mers. A urmat un tratament clasic, medicamentos, si unul de recuperare, iar dupa externare va practica o metoda de recuperare la domiciliu legata de purtarea unei orteze“, a declarat Constantin Dinu Popescu, seful Clinicii de Neurologie de la Spitalul de Recuperare din Iasi.

Potrivit acestuia, orteza o va ajuta pe tanara sa isi intareasca muschii piciorului drept, actionand ca un dispozitiv de sustinere a acestora.

"Inca din terapie intensiva asteptam ziua in care sa spun ca plec acasa. Recuperarea merge greu, foarte greu, fara orteza ma descurc foarte greu sa merg, efectiv imi tarasc piciorul“, a spus Monica Neamtu la iesirea din spital.

In cazul Monicai Neamtu, ancheta Colegiului Medicilor se afla in continuare in desfasurare, in timp ce Directia de Sanatate Publica Iasi a prezentat Ministerului Sanatatii un raport cu privire la ancheta demarata in Maternitatea "Elena Doamna“, care nu a fost facut inca public.

Tanara de 19 ani a ajuns, in 23 martie, in stare grava la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi, cu o sarcina extrauterina de sase saptamani.

Potrivit reprezentantilor unitatii sanitare, initial, medicii au decis sa intervina laparoscopic pentru inlaturarea fatului, insa in urma complicatiilor operatia s-a transformat intr-una "clasica". Ultima operatie a durat peste cinci ore si in urma acesteia pacienta a fost transferata la Spitalul "Sfantul Spiridon", unde fata a mai suferit alte doua interventii chirurgicale.

Prima data, tanara a ajuns la Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi in 15 martie, dupa ce la Botosani a facut analize care au indicat probleme.

Prietenul tinerei, Stefan A., spunea ca medicii de la Maternitatea "Cuza Voda" nu si-au asumat sa o tina pe fata internata si au trimis-o de urgenta la Maternitatea "Elena Doamna", unde aceasta a ajuns in aceeasi zi. Aici, fata a stat internata din 15 pana in 17 martie, timp in care a urmat un tratament. Dupa externare, la intoarcerea in Botosani, fata a repetat analizele, care din nou au indicat probleme. Ulterior, tanara a inceput sa se simta rau, iar in 23 martie a mers din nou la Maternitatea "Elena Doamna", unde a fost internata.

Familia tinerei a depus o plangere la Ministerul Sanatatii, acuzandu-i de neglijenta pe medicii de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi care au tratat-o pe fata.

COMENTARII

DISQUS: 0