Fara programul „Cornul si laptele” in scolile din municipiul Iasi pana in luna noiembrie

Fara “Cornul si laptele” in scolile din municipiul Iasi pana in luna noiembrie. Declaratia a fost facuta de primarul municipiului Iasi la un post loca

Demisie cu scantei in PPDD Iasi. Deputatul Viorel Blajut s-a retras din grupul parlamentar
Sarbatoare la Scoala Stefan Barsanescu

Fara “Cornul si laptele” in scolile din municipiul Iasi pana in luna noiembrie. Declaratia a fost facuta de primarul municipiului Iasi la un post local de radio. Din vara acestui an, responsabilitatea organizarii licitatiei a trecut de la Consiliul Judetean la primarii.

Si fondurile sunt transferate la primarii de la Guvern prin intermediul Consiliului Judetean. Primarul municipiului Iasi a declarat ca abia luni a primit documentele de la Consiliul Judetean. Iar procedurile vor dura cel putin o luna astfel incat acest program va deveni realitate cel mai devreme in luna noiembrie.

“Pot sa spun un lucru care nu este neaparat un lucru pozitiv. In cursul zilei de ieri am primit comunicarile ca s-au transferat sume de bani, si probabil ca toate primariile din tara sunt in situatia aceasta, privind gestionarea programului cornul si laptele. Defapt se urmareste achizitia de fructe, lapte si produse de panificatie pentru tot anul scolar, respectiv 2018 pana in 14 iunie 2019, inclusiv pentru municipiul Iasi. Speranta mea ar fi fost ca lucrurile acestea sa fi fost facute cel putin in luna mai pentru anul scolar in curs. Va fi o sincopa in aprovizionare datorita faptului ca sunt proceduri publice de achizitii si trebuie sa le urmarim si noi. Rectificam pozitiv bugetul si dam drumul la procedurile publice de achizitii pentru ca altfel legal nu se poate”, a declarat Mihai Chirica.

Programul „Cornul si laptele” nu se deruleaza in toate unitatile scolare deoarece licitatiile nu au fost facute la timp. De asemenea, numeroase autoritati locale nu au mai gasit bani pentru plata burselor elevilor cu media generala de peste 8.50. Acest lucru se intampla cu precadere in mediul rural dupa cum a precizat Iulian Cristache pentru Newsweek Romania.

COMENTARII

DISQUS: 0