FARA ALTE EMOȚII! Rectorul ales al UMF Iasi acum o luna, numit oficial

Prof.dr. Viorel Scripcariu, a carui numire intarzia sa apara, a declarat ca se va suspenda din functia de sef de sectie de la IRO.

Mii de pachete cu tigari de contrabanda gasite de politistii de frontiera ieseni
Petru Movila, speranta PD-L Iasi

Dupa o asteptare de o luna de zile si discutii despre contestatii la nivel central, ordinul de numire in functie al noului rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iasi, prof.dr. Viorel Scripcariu, a ajuns in cursul zilei de ieri la institutia de invatamant superior. Ministrul Adrian Curaj l-a semnat pe data de 24 februarie si, incepand cu aceasta data, rectorul va putea sa-si exercite integral functia.

„Prin ordin se atesta faptul ca prof.dr. Viorel Scripcariu va exercita atributiile specifice functiei de rector, precum si ca­litatea de ordonator de credite“, au transmis reprezentantii UMF Iasi.

Rectorul a precizat ca este un moment pe care l-a as­teptat de la terminarea alegerilor, si ca spera ca de acum sa poata sa inceapa sa construiasca proiectul pe care l-a propus in planul managerial.

„A venit in mod ne­asteptat am putea spune, insa suntem in calendarul lucrurilor pe care le asteptam, si acum ma apuc de lucru. Imi voi consolida echipa de prorectori, primul moment important fiind cel de miercuri, cand are loc sedinta de Senat cand se va alege presedintele Senatului. Apoi voi incepe sa creionez si sa consolidez forma echipei“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

El a precizat ca oamenii alaturi de care se va inconjura vor forma o echipa „in care voi crede“, si pentru care isi va asuma intreaga responsabilitate. Mai mult, el a declarat pentru „Ziarul de Iasi“ ca intentioneaza sa se suspende din functia de sef de Clinica de la Institutul Regional de Oncologie.

„Pentru a evita orice incompatibilitate, ma voi suspenda din functia de sef de sectie. Voi trimite o adresa catre Agentia Nationala de Inte­gritate, prin care ii voi intreba daca cele doua functii sunt incompatibile, iar pana la solutionarea acestei adrese voi fi suspendat din functia de la institut“, a adaugat prof.dr. Viorel Scripcariu.

El a specificat si faptul ca va ramane un chirurg la fel de activ la IRO, chiar daca va ocupa si functia de rector, si ca va cauta o modalitate de a imbina toate aceste functii.

„Voi ramane acelasi chirurg activ, si spun acest lucru fiindca multi bolnavi m-au intrebat ce se va intampla cu activitatea mea profesionala. Ea va fi aceeasi, dar voi avea timp si pentru rector, si sper sa le fac pe amandoua la fel de bine“, a conchis rectorul.

Urmatorul pas in desfasurarea alegerilor de la UMF este stabilirea presedintelui Senatului, care se va alege in urma unui vot de pe 2 martie, apoi va fi anuntata si echipa de prorectori, fiind demarat si concursul pentru functiile de decani.

COMENTARII

DISQUS: