Eroul iesean de la Londra, premiat de Politia britanica

Ieseanul care a asistat la atentatele ce au avut loc in urma cu un an in Londra va fi premiat * Florin Morariu sustine ca a fost anuntat de catre Metr

Ucigasul pictoritei Ganju va sta 20 de ani dupa gratii
Cristi Stanciu, locontenentul primarului Nichita, la DNA

Ieseanul care a asistat la atentatele ce au avut loc in urma cu un an in Londra va fi premiat * Florin Morariu sustine ca a fost anuntat de catre Metropolitan Police ca, pe 21 august, va primi o distinctie din partea institutiei * recent, acesta a fost anuntat ca va fi premiat si cu „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea Marii Britanii

Florin Morariu, supranumit „eroul cu facalet de la Londra”, a declarat ca va primi o distinctie din partea Metropolitan Police. Asta, dupa ce a fost anuntat ca va fi premiat si cu „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea Marii Britanii, pentru faptele de care a dat dovada in timpul atacului terorist din iunie 2017, de la Borough Market.

Astfel, ieseanul Florin Morariu a afirmat ca a primit o instiintare din partea Politiei Metropolitane ca, pe data de 21 august 2018, va fi premiat in Capitala Angliei de catre institutie.

„Am primit un e-mail din partea Metropolitan Police. I-am contactat si m-au anuntat ca, pe 21 august, trebuie sa merg in Londra, la sediul lor, pentru a fi premiat. Ma bucur ca, dupa anuntul ca voi primi distinctia din partea Reginei Marii Britanii, acum am fost anuntat si de Politie ca voi fi premiat. Desi a trecut mai bine de un an de la atentatele din Londra, ma bucur ca nu am fost uitat. Astept un semnal din partea Metropolitan Police, pentru a merge la Londra”, a declarat ieri Florin Morariu.

Acesta a adaugat ca, recent, a fost propus de catre premierul Theresa May pentru a primi distinctia „The Queen’s Commendation for Bravery” si a spus ca nu stie cand va avea loc ceremonia, aceasta fiind tinuta secreta deocamdata. Aceasta distinctie reprezinta o forma de recunoastere a unui comportament brav al militarilor si civililor, demonstrat in anumite circumstante deosebite si in numele natiunii britanice.

„Ar trebui sa ii fie recunoscute meritele si in Romania”

In acelasi timp, avocata care il reprezinta pe iesean a precizat ca spera ca autoritatile din Romania sa ia exemplu de la cele britanice si sa ii recunoasca meritele. „Sper ca si autoritatile locale vor lua exemplul celor britanice si vor arata o recunoastere concreta valorii gestului eroului de la Londra”, a afirmat, la randul ei, avocata Gianina Porosnicu.

Amintim ca, in noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, trei indivizi au intrat cu o duba inchiriata in oameni pe Podul Londrei. Inarmati cu cutite, au inceput apoi sa atace trecatorii si pe cei din localurile de langa pod, din celebra Borough Market.

Florin Morariu muncea atunci intr-o brutarie din Londra, chiar in zona London Bridge, in care a avut loc atacul terorist, el reusind sa surprinda intr-o filmare facuta cu telefonul mobil momentele de cosmar de pe strazi. In filmare, romanul le povesteste colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre teroristi dupa ce acesta reusise sa injunghie o persoana. El si un alt coleg au in mana bete, iar romanul ii cere altuia sa ii aduca „un facalet” din bucatarie, ca sa se poata apara in caz ca apar din nou atacatorii. La finalul filmarii se vad si doua victime injunghiate, care primesc ajutor din partea autoritatilor.

Metropolitan Police, institutie cunoscuta si sub denumirea populara de „Met”, este forta politieneasca teritoriala responsabila cu mentinerea ordinii publice in zona Londrei. Institutia are si responsabilitati la nivel national, precum coordonarea actiunilor antiteroriste si protejarea Familiei Regale britanice, dar si pe membrii Guvernului.

COMENTARII

DISQUS: 0