Eroii Revolutiei au fost cinstiti si la Iasi

Eroii Revolutiei au fost cinstiti si la Iasi

Pe Esplanada Palatului Culturii a avut loc un ceremonial militar si religios. Autoritatile locale au vorbit despre semnificatia zilei de 22 decembrie, dar si despre realizarile si neimplinirile din cei 20 de ani de democratie. La Crucea Eroilor Neamului au fost depuse coroane de flori. Garda de Onoare

Judecati la Iasi dupa ce au furat componente CFR pe care le-au vandut la fier vechi
Suspectul din Iasi anchetat de FBI a disparut

a defilat apoi, in aplauzele a zeci de ieseni prezenti in fata Palatului Culturii. Prefectul Dragomir Tomaseschi a reamintit ca la Iasi s-a format Frontul Popular Roman, cel care e redactat primul program al Revolutiei Romane – „Chemare catre toti romanii de buna credinta”. Presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad, a caracterizat politica din Romania ultimilor 20 de ani – „un pas inainte si doi inapoi”. „Aproape niciun revolutionar nu este multumit, aproape peste tot gasim lucruri de reprosat la conducerea Romaniei , n-au facut ceea ce ne asteptam noi sa faca, paote n-au stiut, poate nu s-au priceput sau chiar n-au vrut. Mai avem mult de suferit de aici inainte pana cand vom crea o societate normala, nu spun altfel, normala”, a declarat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi. Si primarul Gheorghe Nichita a vorbit despre neimplinirile romanilor dupa doua decenii de democratie, fara sa admita insa ca ar fi in vreun fel si vina politicienilor.

Reprezentantii asociatiilor de revolutionari le-au batut insa obrazul politicienilor. Un sobor de preoti a oficiat apoi slujba de pomenire e eroilor Revolutiei. Autoritatile locale, asociatiile de revolutionari si partidele politice au depus coroane de flori la Crucea Eroilor Neamului. La finalul ceremoniei, Garda de Onoare a defilat in aplauzele iesenilor. T.B.

 

COMENTARII

DISQUS: