Edil iesean, achitat pentru infractiuni de coruptie

Edil iesean, achitat pentru infractiuni de coruptie

Un edil din judetul Iasi au scapat de acuzatiile de coruptie. Judecatorii din cadrul Curtii de Apel Iasi au respins ieri recursurile formulate de procurori si partea civila in cazul lui Dumitru Carcea (45 de ani).

O noua lansare de carte la Uniunea Scriitorilor Iasi
Brazii naturali au aparut in pietele din Iasi

Initial, magistratii Judecatoriei Iasi au concluzionat ca faptele lui Carcea nu au gradul de pericol social al unei infractiuni, aplicandu-i acestuia doar o amenda administrativa de 1.000 de lei.

In urma cu mai bine de un an, viceprimarul din localitatea Sinesti a fost acuzat de participatie improprie la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE.

Conform anchetatorilor, in 2008, viceprimarul a intocmit un document prin care atesta, fara o baza reala, faptul ca soferul administratiei locale, Dumitru G., era imputernicit de 20 de crescatori de animale sa ceara subventii in numele lor. Cu un an inainte, banii fusesera ceruti de un consilier local, care inchiriase pasunea comunala, de 898 de hectare. Cei 151.916 lei din 2007 au fost folositi pentru plata unei firme care a pazit pasunea si pentru lucrari la iazul comunal.

Procurorii anticoruptie au afirmat ca, in 2008, pentru a indeplini conditiile impuse la acordarea subventiilor, Carcea ar fi contrafacut semnaturile a 18 persoane care l-ar fi mandatat pe sofer sa mearga la APIA in numele lor. Oamenii legii au constatat ca soferul nu ar fi avut cunostinta de acest lucru.

Pe baza documentelor date de Carcea,APIAa platit in 2008 subventii de 198.370 de lei. Anchetatorii au stabilit ca banii au fost folositi pentru cumpararea unui buldoexcavator si plata firmei care a pazit pasunea.

La audieri, viceprimarul a negat ca ar fi contrafacut semnaturile respective.

COMENTARII

DISQUS: