Economia ieseana gafaie din greu

Economia ieseana gafaie din greu

Fiscul iesean a adunat in jumatate de an peste 1 miliarde de lei, adica 230 milioane de euro. Spre desosebire de aceeasi perioada a anului trecut s-a inregistrat o scadere a valorii impozitului pe profit de 7 procente. Acest lucru demonstreaza ca economia Iasului schioapata din greu.

Batjocuriti si furiosi, peste 600 de ieseni se pregatesc de revolta
Primarul interimar cere demisia arhitecului sef al orasului. Vericeanu ii da cu flit

Tot la scaderi se incadreaza si recuperarea creantelor de la agentii economici. Gradul de recuperare al datoriilor a scazut cu 12 milioane de lei. In schimb au crescut numarul somatiilor comunicate contribuabililor, ajungandu-se la aproape 80.000 de astfel de acte, la aplicarea a 176 de sechestre asupra bunurilor mobile si imobile in valoare de 59 milioane de lei. Fara a vorbi despre blocarea conturilor bancare ale datornicilor unde au fost poprite sume de pana la 200 milioane de lei.
Conform legislatiei in vigoare, agentii economici cu datorii la bugetul statului pot solicita reesalonarea debitelor. La sfarsitul lunii iunie, Fiscul iesean a inregistrat un numar de 405 astfel de cereri pentru o datorie totala de 157 milioane de lei. Dintre acestea, doar 299 de cereri au fost aprobate, valoarea datoriilor reesalonate ridicandu-se la 72,2 milioane de lei. Alte 96 de solicitari au fost respinse, iar 10 sunt in curs de analiza.

COMENTARII

DISQUS: