Doua titluri onorifice acordate de « Cuza » inainte de vacanta de iarna

Rectorul Universitatii din Viena, prof. Georg Winckler, va primi joi, 17 decembrie, titlul de Doctor Honoris de Causa al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Profesorului Winckler, absolvent al Universitatii Princeton si rector al Universitatii din Viena inca din anul 1999, i se va acorda

Fratele unui om de afaceri iesean s-a sinucis, impuscandu-se cu o arma de vanatoare
Denuntatorul prefectului suspendat, turnator pentru a scapa de un dosar de coruptie?

cea mai inalta distinctie a Universitatii “Cuza”, pentru contributiile sale in domeniul macroeconomiei.

Ceremonia va avea loc in Aula Magna “Mihai Eminescu” si va fi precedata de un concert al cvartetului “Presto” al Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi.

In cadrul aceluiasi eveniment, se va acorda domnului prof. univ. dr. Michael Metzeltin, de la Institutul de Romanistica al Universitatii din Viena, titlul de Profesor de Onoare. Distinctia va fi conferita pentru contributia de exceptie a Domniei sale la dezvoltarea filologiei romanice in cadrul Institutului de Romanistica al Universitatii din Viena, pentru activitatile stiintifice si academice deosebite organizate la Universitatea noastra si pentru opera stiintifica intinsa si diversa, intre care se remarca vasta lucrare cu caracter enciclopedic, in mai multe volume, Lexicon der romanischen Linguistik. A.S .

 

COMENTARII

DISQUS: