Dosar penal pe numele unui patron iesean pentru munca la negru

Dosar penal pe numele unui patron iesean pentru munca la negru

Un mare numar de cazuri de muncitori fara forme legale a fost depistat saptamana trecuta la nivelul judetului Iasi, fapt pentru s-au aplicat sanctiuni de peste un miliard lei vechi, totodata intocmindu-se si un dosar penal.

Relu Fenechiu sustine la Primaria Iasi un tigan
Zece copii au ajuns la spital dupa ce au cazut pe gheata

Verificarile efectuate de echipele de control din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Iasi au au gasit nereguli la mai multe firme de constructii. Inspectiile s-au desfasurat in perioada 27-31 mai, in vizorul inspectorilor ITM intrand peste 80 de societati din sectorul constructii. Vizita reprezentantilor ITM a fost primita cu surprindere de administratorii firmelor care efectuau lucari in afara orasului.

„In saptamana anterioara s-au efectuat 85 de actiuni de control, in urma carora opt angajatori au fost depistati utilizand persoane fara forme legale de angajare. Totalul persoanelor gasite fara contracte de munca este 22. Numarul cazurilor de munca fara forme legale e destul de mare avand in vedere perioada scurta in care s-au derulat actiunile de control si se explica prin faptul ca majoritatea verificarilor s-au facut in afara orasului, unde patronii unor societati de constructii se considerau in siguranta“, a declarat George Tanasievici, inspector sef adjunct la ITM Iasi. La sapte agenti economici, unde s-au depistat 14 cazuri de persoane care lucrau „la negru“, s-au aplicat amenzi in valoare totala de 1,4 miliarde de lei vechi. La o alta firma s-a constatat ca toate pesoanele care executau lucrari in constructii, respectiv opt persoane, isi desfasurau activitatea fara forme legale de munca. Potrivit prevederilor legale, fapta se incadreaza la infractiune, prin urmare, pe numele patronului s-a intocmit dosar penal. Verificarile inspectorilor ITM s-au desfasurat in mai multe zone din afara orasului, printre acestea numarandu-se Tomesti, Aroneanu, Miroslava. Actiunile echipelor ITM vor continua saptamana aceasta tot pe sectorul constructii.

COMENTARII

DISQUS: