Discurs Duane Butcher – Deschiderea oficiala a fabricii Lufkin, Ploiesti

Discurs Duane Butcher – Deschiderea oficiala a fabricii Lufkin, Ploiesti

DISCURSUL INSARCINATULUI CU AFACERI A.I. AL AMBASADEI SUA, DUANE BUTCHER, CU OCAZIA DESCHIDERII OFICIALE A FABRICII LUFKIN

Viceprimarii si vicepresedintii, alesi in functie de notorietate si priza la public
USL a castigat alegerile parlamentare cu 54,5%

19 iunie 2013

"Sunt incantat sa ma aflu aici in aceasta dupa-amiaza pentru deschiderea oficiala a acestei noi fabrici. Lufkin este lider mondial in proiectarea, producerea si vanzarea de pompe petroliere si echipamente pentru transportul energiei electrice.

Investitia facuta de Lufkin in Romania este cea mai mare din istoria companiei. In aceasta fabrica moderna se vor produce pompe si echipamente pentru transportul energiei electrice, iar 80% dintre ele vor fi exportate. Aceasta fabrica va deveni centrul strategic regional al Lufkin si va deservi atat piata europeana, cat si Asia Centrala, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Activitatea Lufkin de aici reprezinta o imbinare fericita a tehnologiei americane de ultima ora si a traditiei si experientei romanesti in industria petroliera. Impreuna, acestea promit sa transforme Romania intr-un centru energetic regional.

Existenta in Ploiesti a Universitatii Petrol-Gaze si a unei forte de munca bine pregatite, care dispune de capacitatile tehnologice necesare constituie un mare avantaj pentru Lufkin si pentru Romania.

Este clar ca investitia facuta de Lufkin aici, la Ploiesti, va contribui la succesul companiei. In acelasi timp, ea aduce beneficii concrete pentru Romania si judetul Prahova. Prin cele 350 de locuri de munca create, fabrica va contribui la cresterea numarului de angajati din judetul Prahova si din Romania. Multe dintre locurile de munca nou-create solicita o inalta pregatire si vor oferi oportunitati pentru tinerii romani care vor sa-si valorifice educatia primita lucrand aici, acasa.

Sunt impresionat de faptul ca reprezentantii companiilor americane prezente in Romania lauda foarte des calitatea angajatilor lor: inalta pregatire, creativitatea si aptitudinile lor lingvistice. Lufkin si alte companii americane prezente in Romania apreciaza capacitatea angajatilor romani de a invata rapid lucruri noi.

Sunt la fel de impresionat de ceea ce ofera firmele americane, care aduc cu ele nu doar capital si locuri de munca, ci si cele mai bune valori sociale si de afaceri ale Statelor Unite ale Americii: inovatie, transparenta, respect fata de reglementarile americane si romanesti din domeniul afacerilor, egalitate de sanse si o buna guvernare corporatista.

Aceasta fabrica este ilustrarea concreta a durabilei prietenii si a stransei cooperari economice dintre Statele Unite ale Americii si Romania. Intre tarile noastre exista un parteneriat puternic bazat pe aspiratii si valori comune. Pe masura ce parteneriatul nostru continua sa se consolideze si sa se dezvolte, si relatiile economice si comerciale dintre SUA si Romania se consolideaza si se dezvolta. Sunt foarte bucuros ca in ultimii douazeci de ani, investitiile americane directe au constituit un motor al cresterii economice si al prosperitatii in Romania.

Va felicit inca o data si va multumesc foarte mult pentru atentie.

La multi ani!"

 

COMENTARII

DISQUS: