Dezbateri pe retelele sociale: au actionat Salvarea si Descarcerarea prea greoi, la Granit?

Dezbateri pe retelele sociale: au actionat Salvarea si Descarcerarea prea greoi, la Granit?

„Din punctul nostru de vedere, in privinta numarului de kilometri si de reactie, se incadreaza in norme“, spun oficialii ISU Iasi.
 

Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, jumatate de secol de existenta
Primariile in vizorul Prefecturii
Accidentul din intersectia de la Granit de miercuri noaptea a provocat controverse printre ieseni privind posibilitatea salvarii tanarului mort intre fiarele contorsionate ale masinii.
 O parte dintre acestia s-au aratat revoltati ca tanarul prins in masina facuta zob ar fi fost scos cu intarziere de serviciul de descarcerare. Acestia se intrebau daca o interventie mai rapida nu ar fi crescut sansele de supravietuire. In imaginile puse la dispozitie de catre Politia Locala, de la impactul intre autotu­risme si pana la interventia propriu-zisa a pompie­rilor au trecut 17 minute. In acest timp, tanarului i s-a scurs aproape tot sangele prin rani. In filmarea care a surprins accidentul se vede cum, la ora 23.22, Lucian Vieriu, care se afla impreuna cu iubita lui, Alexandra Viliche, in autoturismul Toyota Auris, opreste la semaforul din intersectie, venind dinspre Bucium. Dupa 14 secunde, adica la 23.22 si 34 de secunde, Vieriu pleaca de pe loc, iar din spate, cealalta Toyota se infige cu peste 150 de kilometri la ora in masina lor, o impinge intr-un taxi, iar masina avocatului isi continua drumul inca 180 metri, pana se loveste de un copac. Dupa trei minute, adica la ora 23.25 si 50 de secunde, apare o masina de la Politia Locala, iar unul dintre agenti se da jos si incearca sa dirijeze circulatia, in timp ce un altul alunga trecatorii curiosi de langa autoturismul in care agonizau cei doi. Dupa zece minute de la producerea accidentului, adica la ora 23.32, apare in sfarsit o ambulanta, iar echipajul incearca sa scoata mai intai tanara aflata langa sofer. Tanara este scoasa dupa cinci minute, si este pusa pe o targa. La cateva secunde dupa ce este scoasa fata din masina, apare o autospeciala cu pompierii de la descarcerare, iar acestia incep propriu-zis sa lucreze la descarcerare dupa doua minute, timp in care si-au pregatit utilajele si sculele. 
Efectiv, pompierii au inceput sa descarcereze la 17 minute dupa producerea accidentului. Repre­zen­tantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi au precizat ca timpul de la efectuarea apelului de ajutor si drumul pana in Bularga a durat zece minute. „Apelul prin 112 a fost la 23.24 si 49 de secunde, redirectionat catre noi la 23.26, plecarea din unitate a fost la 23.30, si au ajuns la destinatie la 23.35. Daca momentul producerii accidentului a fost la 23.22, este putin probabil ca in acelasi moment trecatorii sa se dezmeticeasca si sa sune la 23.24. Din punctul nostru de vedere, in privinta numarului de kilometri si de reactie, se incadreaza in norme“, a precizat Silvia Spiridon, din cadrul ISU Iasi.

COMENTARII

DISQUS: