Descinderi la Spitalul Socola. Managerul Lucian Burlea, dus la audieri la DNA

Descinderi la Spitalul Socola. Managerul Lucian Burlea, dus la audieri la DNA

Mascatii au descins astazi la Spitalul de  Psihiatrie Socola. Dupa cateva ore de perchezitii, timp in care  au ridicat documente si mai multe unitati de  calculator, procuprorii anticoruptie i-au luat pe  managerul Lucian Burlea, pe o angajata de la  Registratura si pe jurista si i-au adus la audieri.

La spital din cauza unei intepaturi de paianjen
Primarul Nichita, acuzat de Pro Democratia ca incalca legea interzicand mitingul taximetristilor

La sediul Directiei Nationale Anticoruptie a  venit si Georgeta Burlea, mama lui Lucian. Dupa o ora, a iesit: “Nu stiu, nici eu nu  stiu. Va rog sa ma credeti. Eu am venit ca  mama, in rest nu stiu ce sa va spun. Nu mi-a spus absolut nimeni nimic”.

Perchezitiile procurorilor ar fi legate de infractiuni  de coruptie.

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale  Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Iasi,  efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce  vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor  infractiuni de coruptie si asimilate celor de  coruptie, comise in anul 2014”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Descinderile procurorilor au la baza denuntul unui  fost angajat al spitalului, Sebastian Popa.

Acesta a fost concediat in urma cu o luna de  Lucian Burlea, in urma unor reclamatii.

Acesta a reclamat la DNA nereguli legate de  concursuri, angajari si achizitii.

Unul dintre concursurile de angajare urmarea  incadrarea sotului unei angajate din spital,  barbatul aflandu-se in Anglia in momentul  derularii concursului.

La DNA a ajuns si denuntatorul, insotit de  avocatul Marius Striblea.

Lucian Burlea a stat mai bine de 6 ore la sediul DNA.

Vom reveni cu informatii.

Redam mai jos comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in anul 2014.

In cursul zilei de 31 martie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare la doua locatii situate in municipiul Iasi, dintre care una la sediul unei institutii publice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii  si din partea Inspectoratului de Jandarmi  Iasi.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.

COMENTARII

DISQUS: