Cum va fi vremea in urmatoarele saptamani in zona Moldovei

In perioada urmatoare, vremea se va incalzi accentuat,  iar in unele regiuni temperaturile maxime vor atinge si 20 de grade Celsius. Cat priveste precipitatiile, vor mai aparea cateva ploi in ultimele doua zile din martie si in primele zile din luna aprilie, scrie libertatea.ro.

Interlopul Puiu Mironescu nu vrea sa mai calce in spitalele iesene
Mii de credinciosi ieseni au primit Lumina Invierii de la Ierusalim

Moldova
La inceput, media temperaturilor maxime va fi de 11 grade Celsius, iar pe 29 martie ea va ajunge la 19 grade Celsius. Dupa doua zile mai reci, vremea se va incalzi din nou, astfel incat, pe 2 aprilie, media regionala a maximelor termice va reveni la 19 grade Celsius. In timpul celei de-a doua saptamani, aceeasi medie se va incadra intre 15 si 17 grade Celsius. Temperaturile minime vor creste si ele in urmatoarele zile, de la o medie in jurul a 0 grade in prima noapte, pana la 6 — 7 grade in jurul datei de 30 martie. Vor urma doua nopti cu minime termice apropiate de pragul inghetului, iar ulterior aceasta medie va oscila intre 2 si 5 grade Celsius, adica un regim termic nocturn apropiat de normalul primei decade a lunii aprilie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 30 martie si din nou in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

Banat

Vremea se va incalzi, ajungand spre mijlocul primei saptamani sa fie mai calda decat in mod normal la aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 19 – 20 de grade Celsius. Dupa o racire de scurta durata, incepand din 31 martie, aceasta medie se va incadra in limite apropiate de normele perioadei, respectiv intre 16 si 18 grade Celsius. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de 1 – 2 grade Celsius pana la 6 – 7 grade Celsius,  in jurul datei de 30 martie. Apoi, media acestora va scadea pana spre 2 – 3 grade Celsius in ultima noapte din martie, urmand sa oscileze intre 4 si 7 grade Celsius, deci si regimul termic nocturn va fi apropiat de cel normal pentru prima decada a lunii aprilie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 30 martie si, din nou, temporar, in timpul celei de-a doua saptamani.

Crisana

Vremea se va incalzi treptat, ajungand spre mijlocul primei saptamani sa fie mai calda decat in mod normal la aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 19 – 20 de grade Celsius. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de 1 – 2 grade Celsius, in prima noapte, pana spre 6 grade Celsius, in jurul datei de 30 martie, dupa care se va situa intre 4 si 7 grade Celsius. In ceea ce priveste aparitia ploilor, probabilitatea va fi mai ridicata in cursul celei de-a doua saptamani.

Transilvania

Vremea se va incalzi, ajungand mai calda decat in mod normal, in data de 29 martie, cand media temperaturilor maxime va fi de 18 – 19 grade Celsius, apoi valorile revin la temperaturi normale pentru aceasta perioada de 13 – 17 grade Celsius. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de -2 grade Celsius, in prima noapte, pana la 3 – 4 grade Celsius, in jurul datei de 30 martie. Ulterior, media acestora va oscila intre -1 si 4 grade Celsius, din nou valori normale pentru aceasta perioada. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant sub forma de ploaie, va fi mai ridicata in data de 30 martie si din nou, temporar, in intervalul 3-9 aprilie.

Maramures

Vremea se va incalzi, devenind mai calda decat in mod normal, in data de 29 martie, atunci cand media regionala a temperaturilor maxime va atinge 18 – 19 grade Celsius. Dupa o racire de scurta durata, in 30 si 31 martie, vremea se va incalzi din nou, apoi temperaturile diurne nu vor avea variatii semnificative, iar mediile valorilor maxime vor fi de 16 – 18 grade Celsius. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie regionala in jurul a 0 grade Celsius, in prima noapte, pana la 5 – 6 grade Celsius, in jurul datei de 30 martie, apoi, media acestora va oscila intre 2 si 5 grade Celsius, fapt ce semnifica un regim termic nocturn apropiat de cel normal din prima decada a lunii aprilie. In regiune, ploile vor fi prezente in intervalul 29 – 30 martie Celsius si temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Dobrogea

In intervalul 28-30 martie, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la sfarsit de martie, cu o medie a temperaturilor maxime de 17 – 18 grade Celsius. Dupa o racire de scurta durata, aceasta medie va creste treptat pana la 14 grade Celsius, pe 3 aprilie, pentru ca ulterior sa se mentina apropiata de aceasta valoare. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de 2 grade Celsius, in prima noapte, pana la 7 grade Celsius in jurul datei de 30 martie. Urmeaza o scadere de circa 5 grade Celsius, apoi pana pe 3 aprilie media minimelor termice va creste spre 5 – 6 grade Celsius. Ulterior, media va oscila intre 5 si 7 grade, ceea ce semnifica si pentru regimul termic nocturn o situatie apropiata de cea normala in prima decada a lunii aprilie, iar ploile va fi mai ridicata in intervalul 5 – 7 aprilie Celsius.

Muntenia

Si in sudul tarii, procesul de incalzire a vremii va determina o medie regionala a temperaturilor maxime de 20 de grade Celsius, in zilele de 29 si 30 martie. Dupa o zi mai rece, vremea se va incalzi din nou, astfel incat pe 3 aprilie vor fi, in medie, temperaturi maxime de 18 grade Celsius. Ulterior, aceasta medie se va incadra in limite apropiate de normele perioadei, respectiv intre 16 si 18 grade Celsius. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de 1 – 2 grade Celsius, in primele doua nopti, pana la 5 – 6 grade Celsius, in jurul datei de 31 martie. Dupa o noapte rece, aceasta medie va urca treptat spre o medie de 4 – 6 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata pe 30 martie si in intervalul 4 – 7 aprilie.

Oltenia

Si aici, procesul de incalzire a vremii va determina o medie regionala a temperaturilor maxime de 20 de grade Celsius, pe 29 si 30 martie. Dupa o zi mai rece, vremea se va incalzi iar, astfel incat pe 3 aprilie vor fi, in medie, temperaturi maxime de 19 grade Celsius. Ulterior, aceasta medie se va incadra in limite apropiate de normele perioadei, respectiv intre 17 si 19 grade Celsius. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de 0 – 2 grade Celsius, in primele doua nopti, pana la 4 – 5 grade Celsius, in jurul datei de 31 martie. Dupa o noapte rece, aceasta medie va urca spre 4 – 6 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata pe 30 martie si in intervalul 3 – 7 aprilie.

La munte

Vremea se va va incalzi si la munte, pana in data de 29 martie, astfel incat media maximelor termice va ajunge la valori in jurul a 10 grade Celsius. Zilele de 30 si 31 martie vor fi mai reci, dar ulterior media temperaturilor maxime se va incadra in limite apropiate de cele normale ale primei decade a lunii aprilie, respectiv intre 6 si 8 grade Celsius. Media temperaturilor minime va fi cuprinsa intre -2 si 2 grade Celsius, exceptand noaptea de 27 spre 28 martie, precum si intervalul 30 martie – 1 aprilie, cand aceasta medie va fi de – 4 si -3 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, va fi mai ridicata in data de 30 martie si din nou in unele zile ale intervalului 3-8 aprilie.

COMENTARII

DISQUS: