Cuburi electorale cu naftalina, in blocurile din Iasi

Cuburi electorale cu naftalina, in blocurile din Iasi

Deputatul PD-L Nicusor Paduraru a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a descoperit in scarile blocurilor materiale electorale care apartin Partidului Social Democrat.

Reprezentantii Salubris: 70.000 caini sterilizati in Iasi, dar eliberati din cauza legii proaste
INVITATIE PENTRU PRESA

Este vorba despre niste cuburi cu naftalina pe care se afla mesaje electorale cu chipul senatorului Florin Constantinescu, candidat la alegerile pentru sefia Consiliului Judetean Iasi, si cu numele primarului Gheorghe Nichita. Deputatul PD-L sustine ca a facut o sesizare la Politie si ca a adus acest lucru si la cunostinta ministrului de Interne, Traian Igas.

 

"Sa scoatem proiectele judetului Iasi de la naftalina"

 

Acesta este sloganul unei campanii inedite de imagine a senatorului PSD Florin Constantinescu. Iesenii au primit cutiute cu naftalina, la propriu, alaturi de un bilet la tombola pentru "10 excursii la Vatra Dornei". Senator de Pascani, Constantinescu este implicat in campania electorala a PSD Iasi, incercind sa se impuna in competitia interna. Liderii PDL Iasi au reactionat imediat si au cerut explicatii sefului filialei PSD Iasi, primarul Gheorghe Nichita, declarind chiar ca se incalca legea electorala.

"Sa scoatem proiectele judetului Iasi de la naftalina. Florin Constinescu, Senator PSD.", scrie pe unul dintre laturile pachetelui primit de ieseni din partea demnitarului de Pascani. Mesajul este repetat si pe celelalte fete ale cubului, in plus aparind un adevarat slogan electoral: "O echipa redutabila! Cu Gheorghe NICHITA primar si

 

Florin CONSTANTINESCU – presedinte al Consiliului Judetean, Iasul scapa de saracie". "Florin CONSTANTINESCU. Eficient impotriva moliilor portocalii". Pentru a fi cit mai convingator, Florin Constantinescu a pus in pachetelul pentru ieseni si cite un bilet la tombola, pentru cele "10 excursii la Vatra Dornei".

 

PDL Iasi: Se incalca legea electorala!

 

Intr-o conferinta de presa, deputatul Nicusor Paduraru si senatorul Mihaela Popa au sustinut ca parlamentarul PSD a incalcat legea. In acest sens, senatorul Popa a citit mai multe articole de lege, care reglementeaza insa campaniile electorale oficiale, nu campaniile de imagine ale politicienilor. In schimb, deputatul Paduraru s-a amuzat pe seama cutiutelor cu naftaline, informind si Politia in acest sens: "Este o campania de naftalina. Probabil ca unii oameni care si-au pus numele pe aceasta cutie au nevoie de naftalina. E cu rosu, dar pute! Am informat Politia despre acest pachet, sper sa nu il puna intre haine sa dispara molia. Ii cer public domnului primar si domnului senator sa confirme aceasta campanie. PSD stie doar sa fure, acum a furat startul". "PSD-ul a inceput sa miroase, daca ne uitam ce se intimpla la Consiliul Judetean. Colegii domnului Nichita, disperati, au inceput sa ne roage pe noi sa scoatem proiectele dl. Nichita proiectele de la naftalina", a reactionat si Mihaela Popa, liderul interimar al PDL Iasi.

Senatorul Florin Constantinescu este putin cunoscut in municipiul Iasi, el reprezentind un colegiu care include Pascani. Recent, Constantinescu s-a inscris in competitia interna din PSD Iasi, pentru a obtine nominalizarea la candidatura pentru presedintia Consiliului Judetean Iasi. In acest timp, senatorul de Pascani si-a inmultit aparitiile media in municipiul Iasi, inclusiv prezenta la emisiunile televiziunilor locale.

 

PSD Iasi se dezice de pachetelele senatorului Constantinescu

 

PSD Iasi se dezice de modul in care senatorul Florin Constantinescu a inteles competitia interna declansata in cadrul partidului pentru desemnarea candidatului PSD la presedintia Consiliului Judetean, anunta conducerea filialei intr-un comunicat de presa. Reactia conducerii filialei social-democrate survine dupa ce senatorul Florin Constantinescu a impartit pachetele cu naftalina si bilete la tombola in municipiul Iasi. "Subliniem faptul ca aceasta este o competitie interna si nu o campanie electorala efectiva, o competitie care priveste in principal membrii si simpatizantii PSD. Subliniem, de asemenea, ca actiunea senatorului Florin Constantinescu este una care ii apartine in exclusivitate, ceea ce atrage responsabilitatea sa atat in fata membrilor si simpatizantilor PSD, cat si in fata legii, daca este cazul", se arata in comunicatul de presa. Totodata, Gheorghe Nichita, seful filialei PSD Iasi, se dezice la randul sau de initiativa lui Constantinescu. D.T.

COMENTARII

DISQUS: 0