Creativitatea la ea acasa la UPA din Iasi

Creativitatea la ea acasa la UPA din Iasi

Psihologi practicieni, profesori, masteranzi si studenti si-au dat intalnire in Aula Magna a Universitatii “Petre Andrei” din Iasi unde a avut loc cea de-a VII-a editie a Simpozionului National Kreatikon, organizat de Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei

Nu au voie sa filmeze pacientii
„Inginerii financiare” la Primaria Iasi

in colaborare cu Scoala “Al. Vlahuta”. Printre invitatii de onoare ai evenimentului s-a numarat si prof.univ.dr. Ion Manzat, presedintele Asociatiei Romane de Psihologie Transpersonala.

“Sunt prieten cu doamna profesor Caluschi de peste 10 ani si ma laud peste tot cu aceasta prietenie. Nu pot refuza niciodata, de fiecare data cand ma invita in acest oras al luminii”, a marturisit acesta. Profesorul Manzat a facut o pledoarie pentru sinergia educatiei. “Educatia nu se face doar in scoala. Educatia se face si in familie si in biserica, prin presa sau prin lectura”, a explicat acesta. Un vechi prieten al Facultatii de Psihologie de la Universitatea “Petre Andrei” din Iasi este si prof.univ.dr. Traian Dinorel Stanciulescu, presedintele Asociatiei Romane de Studii Semiotice, prezent si el la eveniment.

Distinsul invitat a vorbit participantilor la simpozion despre “semiotica iubirii”. “Iubirea este putinta a doua particule de a a fi la inceput impreuna”, a explicat profesorul. Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a fost reprezentat la acest eveniment de prof.dr. Bogdan Constantin Neculau care a tinut sa puncteze cateva aspecte legate de evolutia conceptului de creativitate, laitmotivul intalnirii de la Iasi. “M-a pasionat din timpul facultatii creativitatea. Cred ca este cel mai fascinant concept cu care a operat stiinta”, a afirmat acesta.

Decanul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei de la UPA din Iasi, conf. univ. dr. Mariana Caluschi s-a declarat incantata de faptul ca simpozionul Kreatikon si-a facut prieteni de seama de-a lungul celor sapte ani de existenta in viata academica romaneasca. “Suntem o scoala tanara, avem 20 de ani si ma bucur sa avem prieteni peste tot. Țin sa multumesc tuturor colaboratorilor care fac in fiecare an posibila aceasta intalnire in care dezbatem despre creativitate, formare si performanta ”, a precizat decanul.

Pe langa dialoguri academice, participantii s-au delectat si cu un minirecital sustinut de corul elevilor de la Scoala “Al.Vlahuta”. A.S.

 

COMENTARII

DISQUS: 0