Cosmar in traficul iesean odata cu prima zi de scoala

Zonele pe care ar fi bine sa le evitati sunt CUG - Podu Ros, Bulevardul Tudor Vladimirescu si strada Palat De departe, zona Podu Ros - Nicolina va

Moldova Mall se schimba la fata si devine Moldova Center
Profesori formati in proiectarea curriculara

Zonele pe care ar fi bine sa le evitati sunt CUG – Podu Ros, Bulevardul Tudor Vladimirescu si strada Palat

De departe, zona Podu Ros – Nicolina va crea cele mai mari batai de cap soferilor ieseni. Este stiut faptul ca, la orele de varf, coloanele de masini se intind pe sute de metri, aceasta din cauza traficului infernal, coroborat cu o semaforizare care nu tine cont de fluxul de masini. La toate acestea se adauga faptul ca in intersectia Podu Ros au loc lucrari la reteaua de termoficare, traficul fiind restrictionat pe o banda de mers.
Alte strazi cu probleme de trafic sunt Cerna si Palat, unde, in ciuda semnalelor cetatenilor, nu s-a reusit fluentizarea traficului auto. Si in zona Bucium – Poitiers se pot crea ambuteiaje, asa cum au stat lucrurile anul trecut.

Vor fi probleme cu parcarea masinilor

O alta problema care apare in prima zi de scoala o reprezinta traficul ingreunat de masinile parcate pe prima banda. De regula, numarul de autoturisme creste la inceperea scolii, ajungandu-se chiar si in situatia de a se parca la sute de metri de unitatile de invatamant. Probabil, situatiile cele mai neplacute vor aparea de marti, stiut faptul ca in prima zi de scoala activitatea unitatilor de invatamant este inca restransa.

Curse pentru elevi

Reprezentantii Companiei de Transport Public (CTP) sustin ca, la nivelul conducerii regiei, s-au luat toate masurile pentru evitarea aglomeratiei, fiind scoase, incepand de astazi, un numar mare de unitati de transport. Vor fi puse la la dispozitia elevilor si studentilor curse exclusive. Astfel, pe traseul de tramvai nr. 3 (cu parcursul obisnuit Dancu – Tatarasi – Gara) vor circula 3 unitati suplimentare pe relatia Dancu – Tatarasi – Copou, cu plecari din Dancu la orele 7.10, 7.20 si 7.30. De asemenea, pe traseul de tramvai nr. 8 (Baza 3 – Tudor Vladimirescu – Copou) vor circula cu 2 tramvaie mai mult decat in mod obisnuit, cu plecare din Baza 3 spre Copou, la orele 7:05 si 7:15. Alte doua tramvaie vor circula in plus fata de graficul obisnuit pe traseul nr. 9 (Tehnopolis – Podu Ros – Copou), cu plecare de la Tehnopolis spre Copou la orele 7:10 si 7:20.

Cat priveste autobuzele, doua masini vor circula suplimentar pe traseul nr. 36 (cu parcursul obisnuit Dacia – Gara – Copou – Breazu), cu intrare din statia Columnei la orele 7:07 si 7:17, catre Copou – Breazu, iar trei unitati in plus vor fi introduse pe ruta de autobuz nr. 42 (cu parcursul obisnuit C.U.G. I – Tudor Vladimirescu – Copou), cu intrare pe traseu din statia Frigorifer spre Copou, la orele 7:05, 7:15 si 7:25. „Facem apel la calatori sa respecte destinatia acestor curse speciale si sa foloseasca celelalte mijloace de transport in comun alocate fiecarui traseu”, recomanda reprezentantii CTP Iasi.

COMENTARII

DISQUS: 0