Copacii batrani si uscati din Iasi vor fi taiati

DSPM incepe o noua verificare a arborilor din municipiu. Copacii care sint doboriti la pamint sint cei care au ajuns la maturitate

Primarii din Iasi fac o petitie pentru problema navetei profesorilor
Unul dintre candidatii la sefia UTI dovedeste ca n-a colaborat cu Securitatea

si prezinta riscul de a se prabusi. Iar toti arborii din preajma blocurilor vor fi toaletati. Muncitorii directiei vor analiza, pentru inceput, copacii amplasati in zonele cu trafic pietonal sau auto intens. Copacii care sint doboriti la pamint sint cei care au ajuns la maturitate si prezinta riscul de a se prabusi.

„Daca arborele este complet uscat, se elimina din aliniament sau din zona verde. Daca o parte din crengi sint uscate, se face toaletarea arborelui. Noi am intervenit mai sever pe bandele stradale pentru ca arborii sint foarte vechi, nu au fost toaletati niciodata si din aceasta cauza am facut taieri de regenerare. Teii de pe bulevardul Copou au o virsta destul de inaintata si vrem sa eliminam orice pericol ar exista.

De asemenea, s-a intervenit in Parcul Copou si in Parcul Expozitiei, avind in vedere ca vegetatia cea mai imbatrinita exista in aceste parcuri”, a declarat Luminita Salceanu, director DSPM Iasi. Asociatiile de locatari pot depune o cerere la Primarie prin care sa solicite taierea copacior uscati sau toaletarea arborilor din preajma blocurilor. I.B.

 

COMENTARII

DISQUS: