Contabila gruparii Corduneanu, expert bancar pentru milionari irlandezi

Contabila gruparii Corduneanu, expert bancar pentru milionari irlandezi

Secretele financiare ale unor milionari irlandezi au ajuns pe mainile unei contabile din Romania, pusa oficial sub acuzare pentru fraudarea mai multor banci, in dosarul clanului ”Corduneanu”.

Flacari uriase intr-un autobuz care circula in Copou. A luat foc in timpul mersului
Ucigasul pictoritei Ilinca Ganju s-a trezit din coma

Judecata in Romania pentru complicitati cu gruparea mafiota , Mihaiela Fetica, 50 de ani, s-a angajat, in noiembrie 2013, ca expert in restructurarea de credite la una dintre cele mai mari banci din Irlanda: Allied Irish Bank (AIB).

A fost concediata, insa, in urma cu doua luni, imediat dupa ce banca irlandeza a descoperit ca si-a ascuns  problemele penale din Romania.

Iar problemele ei au legatura tot cu sistemul bancar, numai ca faptele s-au consumat in Romania: femeia e judecata pentru complicitate la inselaciune intr-un dosar investigat mai multi ani de catre Directia de Investigare a Infactiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

DOSARUL PENAL In iulie 2010, procurorii au trimis in judecata zeci de membri ai gruparii Corduneanu pentru multiple infractiuni: trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate, infractiuni bancare, inselaciuni imobiliare, infractiuni cu violenta, infractiuni informatice.

Tot acest tablou infractional, din care nu lipsesc faptele de violenta, a facut din clanul Corduneanu una dintre cele mai temute grupari mafiote transfrontaliere, cu ramificatii in mai multe state europene. Potrivit DIICOT, gruparea opera atat in Romania, cat si in Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania si Irlanda.

Semnatura Mihaielei Fetica apare in adeverintele salariale false cu ajutorul carora gruparea Cordunenilor a inselat mai multe banci romanesti. Anchetatorii au suspectat-o pe Fetica si ca si-ar fi insusit o parte din banii obtinuti din creditele luate pe baza adeverintelor fictive.

In 2012, ea a fost inclusa in al doilea lot al inculpatilor din dosarul “Corduneanu”. Procesul este inca pe rolul Tribunalului Iasi.

Creditele frauduloase au fost contractate incepand cu anul 2007, in plin avant al imprumuturilor pentru nevoi personale in Romania. Pe atunci, Fetica se numea Mihaiela Colman si era contabila unei firme din reteaua Cordunenilor.

Ulterior, Mihaiela Colman si-a schimbat numele, casatorindu-se cu Stefan Adrian Fetica – un brasovean cu 16 ani mai tanar. Cei doi au infiintat si doua afaceri de consultanta la Bucuresti si la Brasov. Inainte de asta, Mihaiela (Colman) Fetica a mai avut birouri de contabilitate in Iasi – locul de bastina al Cordunenilor.

Citeste mai departe pe riseproject.ro

COMENTARII

DISQUS: