Consilierul Ionescu acuza Primaria ca nu a intocmit un PUG nou

Consilierul Ionescu acuza Primaria ca nu a intocmit un PUG nou

Consilierul local Sorin Ionescu ii acuza pe sefii  din Primarie ca au blocat orasul pentru ca nu au  intocmit nca un plan urbanistic general. Actualul plan urbanistic al Iasului a expirat de mai bine de zece ani si trebuie reactualizat.

Masuri sporite pentru alegerile de duminica
Fenechiu, geniul puscariilor: co-autor la un articol stiintific in care n-a scris nimic

Lucrarile la noul plan urbanistic sunt intarziate  si de aparitia unei noi legi in domeniu care schimba  regulile de construire in marile orase. Sorin Ionescu sustine ca orasul este blocat de nepasarea sefilor din Primarie, care intarzie sa intocmeasca un nou Plan Urbanistic General.

"Am atras atentia toti membrii din comisia de urbanism  pentru a se urgenta plata lucrarilor catre firma de la Bucuresti care intocmeste planul urbanistic general nou si faptul ca suntem intr-o mare intarziere, nu s-a intamplat nimic, administratia Nichita trateaza cu la fel de  mare nepasare ca si alte proiecte ale orasului si cu siguranta vom intra intr-un blocaj major privind autorizarea urabnistica a lucrarilor in orasul Iasi.", a declarat Sorin Ionescu, consilier local PDL. In replica sefii din Primarie sustin ca  situatia este la fel in toate orasele mari din tara. Situatia de la Iasi este complicata si de faptul ca intre timp, in prima parte a acestui an au fost aduse noi modificari la legea urbanismului. Aceasta inseamna ca firma care intocmeste  planul urbanistic general al Iasului trebuie sa faca noi modificari pentru a fi in concordanta cu noua lege. N.P.

COMENTARII

DISQUS: