Conferinta Internationala a Elevilor in cadrul Saptamanii Educatiei Iesene

In cadrul Saptamanii Educatiei Iesene, Consiliul Judetean al Elevilor Iasi in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a organizat Conferinta Internationala a Elevilor, "Leadership si dezvoltare personala".

Dansul aduce copiii marginalizati mai aproape de comunitate
Deputatul Grigore Craciunescu, declaratii halucinante. Vrea pensie speciala: „Nimeni nu-mi poate spune mie cum sa votez”

Activitatea a beneficiat si de sprijinul Consiliului Judetean Iasi si al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Conferinta elevilor s-a desfasuratin intervalul 20-22 mai, marcand in mod semnificativ incheierea unuia dintre cele mai importante evenimente pentru comunitatea ieseana, si anume Saptamana Educatiei Iesene. La aceasta conferinta au participat reprezentanti ai Consiliilor Judetene ale Elevilor din cele sase judete din regiunea Nord-Est a Romaniei, dar si presedintii Consiliilor Regionale ale Elevilor (C.R.E.) din tara. Un aspect deosebit de onorant a fost prezenta a cinci membri ai Consiliului Local al Tinerilor din Chisinau, Republica Moldova. Participarea acestora s-a datorat unui schimb de experienta intre reprezentantii elevilor din Romania, Suedia si Republica Moldova ce a avut loc in luna martie a acestui an, la Chisinau. Acest parteneriat promite sa se dezvolte in viitor, avand in vedere ca reprezentantii elevilor de peste Prut sunt tineri ce nu au doar initiative si idei creative ci si preocupari culturale deosebite: de exemplu, Crina Matei s-a remarcat printr-un volum de poezii, lansat recent, ce a fost apreciat de personalitatile din spatiul literar din Republica Moldova. 

Dintre invitati au facut parte Consilierul Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Romeo Mosoiu si profesorul coordonator al Consiliului National al Elevilor (C.N.E.), domnul Sorin Vlaic.         Deschiderea oficiala a avut loc sambata, 21 mai 2011, la ora 9.00, in Sala de Festivitati a Colegiului National Iasi. In continuare, dezbaterile si prezentarea lucrarilor au facut parte din agenda intalnirii. Trebuie mentionat ca una din aceste prezentarii i-a apartinut inspectorului scolar general a Judetului Iasi, Prof. Liliana Romaniuc. Seara, oaspetii au fost delectati cu un spectacol oferit de Palatul Copiilor Iasi, intitulat "Elevii au talent", evenimentul beneficiind de prezenta tanarului Iustin Narcis Ianau, finalist al concursului "Romanii au talent" si a Fanfarei "Rotaria" de la Palatul Copiilor din Vaslui. Principala caracteristica a acestei conferinte a fost faptul ca a fost organizata de catre elevi, pentru elevi. Tematica pe care a abordat-o s-a referit la rolul deosebit de important pe care il are implicarea in Consiliul Elevilor, in procesul de dezvoltare si formare a tinerilor. "Consideram ca acest eveniment onoreaza judetul Iasi, dar mai ales pe elevii si tinerii ce au contribuit la buna sa organizare. Perioada in care se desfasoara, sub semnul Saptamanii Educatiei Iesene, confirma importanta si valoarea Conferintei Internationale a Elevilor, "Leadership si dezvoltare personala"." a declarat inspector Alla Apopei. A.S.

COMENTARII

DISQUS: