Compania de Transport Public Iasi a introdus abonamentul unic

Incepand de ieri, biletele si abonamentele pentru serviciile de transport public furnizate de Compania de Transport Public (CTP) Iasi sunt eliberate c

Numar tot mai mare de bolnavi in Iasi din cauza frigului
Un patron din Iasi si altul din Ucraina, arestati 29 de zile pentru inselaciuni, spalare de bani si trafic de influenta

Incepand de ieri, biletele si abonamentele pentru serviciile de transport public furnizate de Compania de Transport Public (CTP) Iasi sunt eliberate conform unui nou plan tarifar, aprobat in ultima sedinta de Consiliu Local. Marea noutate o constituie aparitia a doua zone de tarifare: zona 1 – teritoriul municipiului Iasi si zona 2 – localitatile din afara limitelor municipiului. Practic, un calator care doreste sa ajunga la Ciurea, va fi nevoit fie sa composteze doua bilete (unul pana la Serele Visoianu si al doilea valabil pe traseul Sere Ciurea – Blocuri Ciurea), fie sa-si cumpere biletul cu o calatorie valabil pentru 2 zone si care costa 3,5 lei (7 lei cel cu doua calatorii 2 zone). De altfel, reprezentantii CTP au facut cunoscute si statiile-granita dintre cele doua zone de tarifare. Acestea sunt Sere Ciurea (pentru traseele 41, 27 si 44), Antibiotice (traseul 20), Boromir (traseul 29) si strada Viilor (traseul 23).

O alta noutate o constituie disparitia setului de 10 bilete. Acesta nu se mai comercializeaza la tonele CTP, iar cei care le-au achizitionat deja au la dispozitie o luna pentru a le consuma. In schimb, au aparut seturile de 20 de bilete la pretul de 40 de lei/setul, valabile pentru zona 1.

80 lei si mergi cat vrei!

De departe cel mai avantajos produs il constituie abonamentul unic. Pentru 80 de lei/luna, posesorul acestuia va putea circula pe toate traseele din oras, in conditiile in care, pana acum, cu 73 lei putea merge doar pe doua linii.

Exista si un abonament unic valabil doar pentru zona 2, la pretul de 30 de lei si, desigur, cel valabil pentru ambele zone, la pretul de 110 lei. Raman in vigoare „subdiviziunile” de 1 zi (10 lei) si 7 zile (20 lei), insa apar si abonamentele pentru 6 luni (pret 400 lei) sau cele valabile un an (600 lei). In fine, un abonament transmisibil – la purtator – costa 200 lei.

Cat priveste produsele cu reducere, elevii si studentii vor putea achizitiona bilete de o calatorie, cu doua calatorii valabile in ambele zone tarifare si abonamente, pretul acestora reprezentand 50% din tariful intreg al produselor adresabile celorlalte categorii de calatori.

De la 1 septembrie apare biletul valabil 2 ore!

O noua schimbare se va produce la de 1 septembrie. Atunci, pretul unei calatorii se va majora la 2,5 lei. Insa, in perceptia unora, este vorba de fapt de o ieftinire, atat timp cat biletul va fi valabil 120 de minute. „Urci intr-un mijloc de transport, compostezi biletul, apoi mergi cat vrei intr-un interval de doua ore, atentie, pe orice traseu, nu doar pe unul singur. Din punctul meu de vedere este o ieftinire, nicidecum o scumpire”, afirma angajati ai CTP Iasi. „Daca ar fi sa ne raportam la cresterea salariilor, la cele ale pieselor de schimb, ale utilitatilor, pretul real al unui bilet ar trece de 4 lei. Asa, insa, biletul va fi de 2,5 lei, iar pe de alta parte va exista si alternativa unui cost al biletului mai mic prin achizitia abonamentului unic”, a explicat,a la randul sau, primarul Mihai Chirica

COMENTARII

DISQUS: 0