Circulatia rutiera data peste cap de evenimentele din cadrul FIE

Circulatia rutiera data peste cap de evenimentele din cadrul FIE

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri, viceprimarul Mihai Chirica a prezentat harta municipiului cu zonele in care vor avea loc evenimentele din cadrul Festivalului International al Educatiei, ce va demara saptamana aceasta. Pe aceasta harta au fost nuantate si numerotate ariile in care se vor desfasura manifestarile.

O aeronava Tarom a lovit un mistret la Iasi
Malul Bahluiului si o parte din strada s-au prabusit in Podu Ros

Toate deciziile ce tin de reglementarea circulatiei auto din jurul locatiilor incluse in programul FIE au fost discutate in cadrul Comisiei de Circulatie a municipiului. Astfel, s-a stabilit ca masurile sa fi luate pe parcursul implementarii fiecarui proiect in parte.

„Incepand cu data de 14 iunie intram in linie dreapta cu Festivalul International al Educatiei. Toata partea de organizare a fost trecuta prin Comisia de Circulatie si avizata de catre aceasta, pentru ca vor fi restrictii de circulatie pe parcursul acestor evenimente, in special in zona Palatului Culturii. Aici, pe parcursul a trei zile, incepand cu data de 19 iunie, vor avea loc trei spectacole mari. Vor mai fi spectacole si in alte zone inchise, cum ar fi Casa de Cultura a Studentilor sau pietonalul Stefan cel Mare si Sfant“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Restrictiile care vizeaza circulatia auto sunt cele legate de manifestarile de la Palatul Culturii, care, incepand cu data de 19 iunie, va presupune suspendarea traficului. In ziua evenimentului si doar atunci se are in vedere inchiderea in totalitate si a bulevardului Anastasie Panu si a strazii Palat, circulatia fiind deviata pe strada Sf. Lazar. Tot in cadrul Comisiei de Circulatie s-a decis montarea provizorie in zonele cu restrictie a panourilor si indicatoarelor necesare. De asemenea, vor fi mobilizate echipaje ale Politie, Jandarmerie si Politiei Locale.

Alt eveniment important este Marsul Absolventilor, din data de 20 iunie, pentru care trebuie asigurata deplasarea in conditii de siguranta a studentilor din anii terminali, intre orele 18.00 si 20.00, din campusurile univeristare si pana in Centru. O parte vin din zona Agronomie si se vor aduna pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, iar ceilalti vin din parcarea Iulius Mall si vor urca pe bulevardul Tudor Vladimirescu spre bulevardul Anastasie Panu si apoi pe Stefan cel Mare. Circulatia va fi inchisa in functie de necesitati.

COMENTARII

DISQUS: