Circul la Consiliul Judetean

Circul la Consiliul Judetean

Cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean ramin in functie. Tentativa de demitere a lui Constantin Adascalitei si a lui Victor Chirila, a esuat. Confruntarea intre cele doua grupari rivale din CJ (PDL vs USL) a inceput de la detalii: care sedinta incepe prima? Democrat-liberalii au convocat o sedinta extraordinara, pentru a propune demiterea celor doi vicepresedinti USL.

Gerul inchide inca doua scoli din judetul Iasi
De astazi, iesenii pot zbura direct si spre Barcelona. “Numarul pasagerilor care au folosit serviciile Blue Air, la Iasi, va fi de 350.000”

La rindul lor, consilierii PSD si PNL au convocat o alta sedinta extraordinara, dar in acelasi loc, la aceeasi ora, pentru infiintarea unei comisii de analiza a scandalului interceptarilor din institutie. "Nu vreau sa ma angajez intr-o polemica, pt ca nu am parteneri egali de discutie. Sa le dam pace sa discute, sa hotarasca. Nici macar nu stiu limba romana cei care au intocmit acest proiect de hotarire. Eu vad ca se agita foarte mult cei doi incriminati, pt ca este in pericol libertatea lor. Dar aduc si asupra dvs. o nota neplacuta. Acele bazaconii pe care le spun au efect la public. Publicul asta asteapta. Realitatea este ca o institutie a statului isi face datorie, are succese in activitatea pe care o duce, are putere sa ajunga la cele mai inalte functii din statul roman. Aceasta institutie trebuie incurajata si rasplatita pt efortul pe care il face si supararile pe care le cauzeaza unora sau altora. Atunci cind sint incoltiti oamenii sint capabili de acte necugetate", a punctat primul Constantin Simirad, aflat in conflict cu Adascalitei si Chirila.

 

Constantin Serban (PDL): "Cautati-va alti fraieri!"

 

Apoi a inceput scandalul. Rind pe rind, democrat-liberalii sau social-democratii au sustinut ca ordinea lor de zi trebuie dezbatuta in primul rind. Pentru ca bilciul sa fie complet, presedintele de sedinta, Constantin Simirad, era cu un ochi in sala si cu altul pe documentele aduse la semnat, in plen, de catre subordonati

 

Nicio surpriza la vot

 

Majoritari in Consiliul Judetean, consilierii PSD si PNL au blocat schimbarea lui Adascalitei si Chirila. Doar 14 voturi au fost exprimate in favoare demiterii celor doi adjuncti (13 voturi de la PDL + 1 vot al lui Constantin Simirad), sub minimul necesar (19 voturi).

 

"Pe cuvint de onoare ca nu plecati?"

 

Dupa infringerea previzibila la vot, grupul de consilieri PDL, alaturi de Simirad, au parasit plenul CJ, boicotind astfel tentativa PSD – PNL de a infiinta o comisie de analiza a scandalului microfoanelor din institutie. Dupa doua ore de scandal, presedintele CJ Constantin Simirad a suspendat sedinta pe motiv ca solicitarea consilierilor PSD de a infiinta o comisie de ancheta este inutila si ca institutia pe care o conduce nu are competente in domeniu. „Nu admit asa ceva in CJ pentru ca nu vreau sa supun angajatii la presiuni din cauza voastra. Aparati interesele a doi vicepresedinti acuzati de coruptie si este o prostie pe care nu am mai auzi-o“, a spus Simirad. Drept urmare, consilierii care au initiat proiectul il vor repune pe ordinea de zi in sedinta ordinara de luni, 30 mai. T.B.

COMENTARII

DISQUS: