Cercetarea de la Universitatea Agronomica Iasi, apreciata la Targul International “Agraria” de la Cluj-Napoca

Cercetarea de la Universitatea Agronomica Iasi, apreciata la Targul International “Agraria” de la Cluj-Napoca

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi a participat la cea de a 17-a editie a Targului International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Ambalaje.

Studenti la masterat, ajutati sa intre mai usor pe piata muncii
Strivit de o roata de tren la Pascani

Evenimentul a avut loc la Cluj- Napoca, in perioada 4-8 mai si a adunat, in acelasi loc peste 650 de participanti atat din Romania cat si din Germania, Austria, Ungaria, Belgia, Polonia, Olanda, Danemarca si SUA. In cadrul standului iesean au fost expuse medaliile, cupele si diplomele obtinute de cadrele didactice ale USAMV Iasi la diverse saloane de inventica. Printre cele mai apreciate exponate ale USAMV Iasi au fost sortimentele de vin obtinute in Laboratorul de Oenologie, laborator de cerecetare acreditat RENAR (Asociatia de Acreditare din Romania). Pe intreaga desfasurare a sesiunii de degustare, participantii la acest eveniment au apreciat sortimentele de vin obtinute prin diverse metode de maceratie. Astfel, pe langa vinul obtinut prin maceratie clasica au fost prezentate spre degustare variante de vin obtinute prin maceratie cu ultrasunete, maceratie cu microunde, termomaceratie si in rotovinificatoare. Apreciata de vizitatori a fost si mierea de albine obtinuta in laboratoarele de apicultura a Facultatii de Zootehnie.

Reprezentantii USAMV Iasi au mai participat, tot la Cluj, la cea de a sasea Conferinta a Uniunii Universitatilor de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Romania, eveniment care s-a bucurat de participarea ministrilor Educatiei, Agriculturii, dar si a Comisarului European pentru Agricultura, Dacian Ciulos. Acestia au discutat, in cadrul intalnirii, despre politica europeana agricola comuna si invatamantul superior agricol. A.S.

 

COMENTARII

DISQUS: