Cenzura „Facebook” se raspandeste! Dupa Socola, acum a ajuns la IML

Cenzura „Facebook” se raspandeste! Dupa Socola, acum a ajuns la IML

„Astfel de decizii sunt des luate in multe din tarile UE“, motiveaza managerul Lucian Burlea.

Raul Nicolina, o smecherie pentru un profit urias
Au cantat si au dansat pentru o cauza nobila

Fara Facebook la „Socola“. Angajatii Spitalului de Psihiatrie „Socola“ Iasi nu vor mai avea acces la site-urile ziarelor locale si nici la retelele de socializare, dupa ce conducerea unitatii sanitare a observat, in urma analizarii unor cifre puse la dispozitie de compartimentul tehnic, ca oamenii petrec prea mult timp pe internet.

„Am traficul de date, si am putut vedea acest lucru. Decizia de a restrictiona accesul la site-urile presei locale si la Facebook este in beneficiul spitalului. Au pretentii salariale exagerate, dar unii pierd timpul masiv pe internet, pe forumuri, unde tin dezbateri sau lasa comentarii pe la diverse materiale din presa locala. Iar asta in conditiile in care sunt platiti cu bani de la stat. Inclusiv in biroul meu nu se vor putea accesa acele site-uri. Internetul va fi folosit pentru cercetare, informare si raportari catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, atunci cand e cazul“, a precizat dr. Lucian Burlea, managerul Spitalului „Socola“. Acesta a adaugat ca astfel de decizii sunt des luate in multe din tarile Uniunii Europene.

Chiar si asa, pentru consumatorii de presa locala va exista o solutie. „Voi face pentru fiecare sectie in parte abonamente la editia print a ziarelor. Astfel, cadrele medicale, dar si pacientii, vor fi mereu la curent cu evenimentele din regiune“, a adaugat managerul unitatii sanitare.

COMENTARII

DISQUS: