Cel mai mare festival din Iasi: „Afterhills“! Cat costa biletele si la ce sa ne asteptam

Asta ar trebui sa fie „Afterhills“, chiar daca vor participa fie si jumatate din numarul anticipat de organizatori. Ieri au fost anuntate primele trupe din tara si strainatate care vor concerta pe ses Bahlui.

Ambasada SUA va fi inchisa luni pentru Martin Luther King Jr. Day
A inceput modernizarea statiilor de autobuz

Organizatorii festivalului de muzica si arta „Afterhills“ au anuntat ieri primii artisti care vor concerta in perioada 23 – 25 iunie la Iasi. Principalele patru nume sunt ATB, John Newman, Technasia si W&W. Din Romania, primele formatii anuntate sunt Carla’s Dreams, Golan, Moonlight Breakfast, Robin and the Backstabbers, Subcarpati si Suie Paparude.

„Artistii mentionati reprezinta doar o parte din lineup-ul final, celelalte nume internationale care vor face Iasul sa vibreze urmand sa fie promovate ulterior“, spun organizatorii.

„Afterhills“ va avea loc pe ses Bahlui, dupa Complexul ERA pe o suprafata de circa 20 hectare undeva in partea fata-dreapta a pasarelei aeriene de acces in complex. Incepand de ieri au fost puse in vanzarea si biletele: 449 lei/trei zile in zona VIP si 249 lei/trei zile acces general. Pentru studenti va fi lansat saptamana viitoare un abonament redus la 149 lei/trei zile.

ATB a cantat de mai multe ori in Romania, in special la Cluj si Bucuresti, dar si intr-un club din Bacau. Totodata, si John Newman a mai concertat in tara noastra, inclusiv la Untold, la Cluj. La „Afterhills“ vor canta minimum 50 de artisti nationali si internationali.

Ce public vrea sa atraga „Afterhills“

Organizatorii au declarat ieri ca mizeaza pe o prezenta de aproximativ 40.000 de spectatori/zi: 15.000 de studenti, 5.000 de angajati din IT, 5.000 de participanti din Republica Moldova, 5.000 din orase invecinate si intre 5.000 si 10.000 din alte orase ale tarii si de peste hotare. Concertele se vor desfasura pe trei scene amenajate pe ses Bahlui.

„Publicul va avea la dispozitie accesibilitate la toate utilitatile, la zone de food si bevarage, la zone de relaxare si la camping. Pe langa cele trei scene, vom avea o zona de VIP, un camp al artei si zone de loisir. Pe toata perioada festivalului, publicul se va implica si va avea parte de actiuni neconventionale“, a declarat Victor Biber, unul dintre organizatori, reprezentant al firmei BBV Media.

Unul dintre partenerii festivalului este Primaria Iasi, care se va implica la nivel organizatoric cu asigurarea unor rute de transport contra cost, dar si cu alte elemente ce tin de salubritate sau asigurarea ordinii publice. In acelasi timp, Primaria Miroslava pune la dispozitie amplasamentul de langa ERA.

Chirica: va fi un festival foarte bun

„Sigur, optimismul este necesar, si este si mare. Eu sunt un pic mai realist si voi spune ca va fi un festival foarte bun, fara sa-l imbracam intr-o haina de glorie stelara, ci este un inceput pe care cineva trebuia sa si-l asume, pentru asta ii felicit“, a declarat primarul Iasului, Mihai Chirica.

Partea de arta a festivalului va cuprinde arte vizuale, ateliere creative si o sesiune de licitatie cu lucrarile create in cadrul manifestarilor.

„Vrem sa scoatem in evidenta faptul ca nu venim cu ceva nou, ce nu s-a mai facut; nu putem sa facem asta, s-au facut destule festivaluri si avem reteta, incercam sa replicam un model de succes aici in Iasi, pentru ca consideram ca avem cu cine sa lucram, oameni senzationali care au facut evenimente foarte frumoase“, a spus, la randul ei, Alina Cojocariu, responsabila cu relatiile cu presa.

COMENTARII

DISQUS: