Cat costa sa inchiriezi un apartament sau o garsoniera in Iasi

La Iasi invata 45.000 de studenti, care au la dispozitie 16.500 de locuri de cazare in camine. Pretul pentru inchirierea unei garsoniere porneste de l

Basarabenii pot vota si la Iasi
“Hamlet” a fost pentru o ora “Luceafar” la UPA din Iasi

La Iasi invata 45.000 de studenti, care au la dispozitie 16.500 de locuri de cazare in camine. Pretul pentru inchirierea unei garsoniere porneste de la 150 de euro pe luna, in timp ce pretul unui apartament cu o camera porneste de la 180 de euro pe luna.

“Eu am un apartament cu o camera, in zona Alexandru cel Bun, pe care il inchiriez cu 180 de euro pe luna. Pe langa chirie, persoanele interesate trebuie sa achite si utilitatile, respectiv apa, gazul, electricitatea si caldura, in lunile de iarna”, a declarat Mihai A., proprietar.

Pe de alta parte, exista si chirii ridicate la apartamente, in functie de numarul de camere si de zona in care se afla. Astfel, un apartament aflat in zona Podu de Fier, la cateva minute de mers de Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T. Popa”, este inchiriat cu 400 de euro pe luna. Potrivit proprietarului, apartamentul are trei camere, este la etajul al doilea al blocului respectiv, fiind complet mobilat si utilat, scrie hotnews.ro.

In acelasi timp, un apartament in zona rezidentiala Copou poate ajunge si la o chirie de 700 de euro pe luna, acesta fiind, de asemenea, cu trei camere si complet mobilat si utilat. “Chiriile pornesc de la 100-150 de euro, vorbind aici despre camere de camin si garsoniere in zone limitrofe ale Iasului, si ajung chiar si la 700 de euro, in cel mai nou ansamblu rezidential, din zona Copou, dar vorbim despre penthouse, cu alte conditii, alt spatiu. Totul tine de banii pe care este dispus sa ii cheltuiasca cel care inchiriaza”, a afirmat Cristian I., agent imobiliar.

Studentii care au mai putini bani pot inchiri doar o camera intr-un apartament, mai modest si departe de universitati, cu 400 de lei pe luna.

COMENTARII

DISQUS: 0