Caravana Filmelor TIFF vine la Iasi. Intrarea este gratuita

Caravana Filmelor TIFF vine la Iasi. Intrarea este gratuita

Dupa orase precum Buzau, Timisoara, Oradea, Bistrita, Cluj-Napoca si Falticeni, caravana se opreste, timp de doua zile, la Iasi, in ansamblul Palas. Marti si miercuri, de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia sa vada doua dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013: Blancanieves/ Alba ca Zapada si Lore.

Vladimir Poroch, reconfirmat in functia de manager al Spitalului de Urgente „Sf. Ioan”
Patronii microbuzului de la Scanteia asteapta sentinta la doi ani si jumatate de la tragedie

Intrarea este gratuita
Marti, 30 iulie – Blancanieves/ Alba ca Zapada, in regia lui Pablo Berger, este o reinterpretare stilizata a basmului fratilor Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la inceputul secolului XX. Actiunea se muta din nordul rece al Europei pe coastele Andalusiei, in anii ’20. Alba ca Zapada, numita Carmen (Macarena Garcia), este fiica orfana de mama a unui toreador (Daniel Giménez Cacho) si calatoreste cu un grup de matadori pitici. In ciuda masinatiunilor puse la cale de mama sa vitrega, sursa pasiunilor si a tensiunilor distrugatoare din poveste – interpretata memorabil de Maribel Verdú („Labirintul lui Pan” si „Y tu mamá también”) – Carmen calca pe urmele tatalui ei si intra in arena.

Filmul a fost propunerea oficiala a Spaniei la Oscarul pentru „Cel mai bun film strain” si a castigat zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema – inclusiv pentru „Cel mai bun film” si „Cel mai bun debut”.

Miercuri, 31 iulie – Lore (regia Cate Shortland). In primavara anului 1945, armata germana se prabuseste dupa ce sufera mai multe infrangeri. Pe masura ce Fortele Aliate incearca sa gaseasca refugiu in patria-mama, cinci copii incep o calatorie ce va da o noua dimensiune conceptelor de familie, dragoste si prietenie. Trebuind sa aiba grija de fratii ei mai mici, dupa ce parintii lor nazisti sunt arestati, Lore strabate impreuna cu ei Germania de dupa razboi.

Pentru a avea o sansa la viata, copiii trebuie sa ajunga la casa bunicii lor din Nord. In mijlocul haosului unei natiuni invinse, Lore il intalneste pe Thomas, un tanar evreu refugiat, extrem de misterios. Thomas li se alatura in aceasta calatorie, iar Lore descopera ca lumea ei fragila este zguduita in egala masura de ura si dorinta. Pentru a supravietui, ea trebuie sa invete sa aiba incredere intr-o persoana fata de care a fost educata sa simta exact opusul.

COMENTARII

DISQUS: