Bacauanu, „turnat” la politie de un membru al clanului sau. Inca un membru al clanului s-a predat

Bacauanu, „turnat” la politie de un membru al clanului sau. Inca un membru al clanului s-a predat

Dupa incarcerearea liderului gruparii Bacauanu si a lui Mihai Turcanu, alt membru al clanului, astazi dimineata, o alta persoana din gruparea interlopa a ajuns in spatele gratiilor.

Interlopul Denis Popovici ramane in arest
Schimb de cai incheiat cu o bataie sora cu moartea. Trei golani din Hadambu, retinuti pentru tenativa de omor

Potrivit reprezentantilor IPJ Iasi, persoana s-a predat politiei pentru a-si savarsi pedeapsa.

”In aceasta dimineata, R. Costel, de 43 de ani, din Iasi, condamnat de instanta la executarea unei pedepse de 6 ani de inchisoare, s-a predat politistilor din cadrul Biroului Urmariri. In fapt, s-a retinut ca barbatul, in perioada 2003-2004, a racolat mai multe persoane majore si minore, si, ajutat de ceilalti inculpati, le-a obligat la practicarea prostitutiei pe teritoriul Poloniei, retinandu-se in sarcina sa comiterea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori si initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinire sub orice forma a unui grup in vederea savarsirii de infractiuni, care nu este un grup infractional organizat. Barbatul a fost introdus in Penitenciarul Iasi”, se arata in informarea transmisa de IPJ Iasi.

UPDATE: Catalin zis Bacauanu a fost depistat in jurul orei 17.30, in trafic, pe un drum national din municipiul Roman. Acesta se afla in aceeasi masina cu un al membru al gruparii Bacauanu, respectiv Mihai Țurcanu, cel de-al doilea condamnat din cazul ”Mademoiselle XX”, prins ieri de politistii din Neamt si incarcerat pentru trafic de persoane. Se pare ca liderul gruparii ar fi fost tradat chiar de catre un membru al sau. Conform anchetatorilor, tinerele racolate de „Bacauani“ ar fi fost initial angajate la o pizzerie si mai apoi la un club de noapte, de unde erau obligate sa se prostitueze, o parte dintre ele fiind trimise in strainatate.

 

In cursul zilei de ieri politistii ieseni au reusit sa afle unde se ascunde liderul iesean a unei grupari interlope aflata in rivalitate cu membrii clanului Corduneanu.

Este vorba despre Catalin Costea, zis Bacauanu, in varsta de 37 de ani, din comuna Holboca.

Capul gruparii Bacauanu se afla pe raza unui judet vecin. In baza unor informatii, politistii iesenin au luat legatura cu organele de politie din judetul Neamt care au reusit sa-l prinda pe Catalin Bacauanu in municipiul Roma. Acesta a fost transferat la Iasi, fiind introdus in Penitenciar. Pe numele acestuia exista un mandat de executarea pedepsei cu inchisoare pentru trafic de persoane. Odata cu acesta a fost condamnat si patronul unui bar de striptease din Tatarasi, zona de influenta a gruparii Bacauanu. Potrivit rechizitoriului, in intervalul 2002-2005, liderul gruparii Bacauanu a racolat zeci de tinere din zona Moldovei, printre care si minore, pe carea le-a exploatat sexual in Polonia si Olanda. Odata cu acesta a fost prins si un al condamnat.

”La data de 19 iunie, politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare doua mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea, emise de instanta, prin care C. Catalin, de 37 de ani, din comuna Holboca si Ț. Mihai, de 45 de ani, din municipiul Iasi, au fost condamnati la sase ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup in vederea savarsirii infractiunii. Cei doi au fost retinuti pe raza municipiului Roman, judetul Neamt, ulterior fiind introdusi in Penitenciarul Iasi”, a declarat Anca Vijiac, purtatorul de cuvant din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Reamintim ca in urma cu cateva zile, membrii gruparii Bacauanu au intrat in conflict cu cei din clanul Corduneanu, intr-un local de fite din centrul Iasului. Pana la sosirea politistilor, majoritatea acestora au dat bir cu fugitii, fiind retinute doar trei persoane.

COMENTARII

DISQUS: 0