Avocata din Iasi, condamnata pentru trafic de influenta!

Avocata din Iasi, condamnata pentru trafic de influenta!

Judecatorii bucuresteni au emis ieri o sentinta in recursul intentat in cazul avocatei Lilieana Cremenitchi. Decizia este definitiva.

UNIVERSITATEA ”PETRE ANDREI” DIN IASI
James Arthur, la Palatul Roznonanu din Iasi

Magistratii din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins recursurile formulate de procurori, dar si de inculpati in dosarul in care avocata ieseana Lilieana Cremenitchi a fost acuzata de trafic de influenta. Astfel, judecatorii au pastrat sentinta emisa la fond de catre Curtea de Apel Galati.

Initial, instanta galateana a dispus condamnarea omului de afaceri Gheorghe Apopi la trei ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta, in vreme ce Lilieana Cremenitchi a primit aceeasi pedeapsa, dar cu suspendare.

In acelasi dosar, directorii Nicolae Hogas si Dragos Dascalu, au primit cate opedeapsa de doi ani si doua luni de inchisoare, cu suspendare, pentru cumparare de influenta. Apoi, atat procurorii, cat si acuzatii au atacat decizia la ICCJ.

Potrivit anchetatorilor, avocata Cremenitchi ar fi solicitat suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Apopi pentru a-i obtine o hotarare favorabila intr-un dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Iasi, unde sotul Lilieanei Cremenitchi a activat ca judecator.

Oamenii legii au adaugat ca Apopi ar fi stabilit impreuna cu Nicolae Hogas, director la SC Apopi & Blumen, si Dragos Dascalu, director la SC Viarom Construct SA, sa dea doar 30.000 de lei din banii solicitati.

La audieri, inculpatii au sustinut ca, de fapt, banii au fost dati cu imprumut pentru ca sotul Lilieanei Cremenitchi sa poata fi operat in Italia, nicidecum pentru a cumpara o sentinta.

COMENTARII

DISQUS: