Au deversat ilegal reziduurile intr-un canal al Apa Vital

Zeci de vindanje ale unor firme private au fost filmate, cateva luni la rand, in timp ce deversau ilegal reziduurile intr-un canal al Apa Vital. La sfarsitul saptamanii trecute, anagajatul uneia dintre societati a fost amendat cu 2.000 de lei de Politia Locala.

AMBASADORUL SUA IN VIZITA IN TIMISOARA
Peste 200 de soferi, amendati de politistii locali

Reprezentantii Apa Vital, spun ca la nivelul judetului sunt doar 9 societati care pot efectua servicii de vidanjare. Politistii au amendat, pana acum, doar o  persoana pe care au prins-o deversand din masina in canalul de pe Strada Trei Fantani. Soferul vidanjei a fost amendat cu 2.000 de lei. "Pe Strada Trei Fantani a fost sanctionata o persoana, deoarece deversa apele uzate  dintr-o vidanja intr-un canal RAJAC. Persoana a fost sanctionata cu amenda in valoare de  2000 de lei, conform hotararii de Consiliu Local 172/2002", a declarat Nicoleta Deciu,  purtator de cuvant al Politiei Locale. Fiul proprietarului firmei ajuns la fata locului nu recunoaste ilegatile comise de angajati. Un alt sofer a fost filmat cu camera ascunsa in  timp ce deversa ilegal apa reziduala in acelasi canal. "Eu lucrez la particular, nici nu stie patronul ca am luat la cineva. Deci am luat la cineva si ma da afara daca afla. Oricum, va pune altul pe masina, ca acum sunt multi soferi. Deci eu sunt sofer, sunt angajat la ei", a precizat un lucrator al unei firme private.  Reprezentantii Apa Vital sustin ca au incheiat contracte cu 9 firme pentru servicii de vindanjare.

"Au fost cazuri in care acesti operatori, care dupa ce efectuau vidanjarea foselor deversau direct in reteaua de canalizare aceasta vidanja. Deversarea necontrolata duce la perturbarea regimurilor in statia de epurare", a declarat Razvan Manolache, purtator de cuvant al Apa Vital. R.L.

COMENTARII

DISQUS: